sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Tarja kämmekkäät

 
Helmikuun lopussa neuloin itselleni nämä kämmekkäät. Ohje löytyy Käsineitä kesästä talveen -kirjasta nimellä Tarja. Ravelryssä ohje on ruotsinkielisenä ja maksullisena nimellä Rolf. Neuloin kirjan ohjeen mukaan, vaikkei kämmekkäistä sitten tullutkaan kirjan kuvien mukaisia. Ohjeessa on siis virheellisestti neuvottu lopettamaan kaavion neulominen kerrokseen 27, kun oikeasti pitäisi lopettaa kerrokselle 19. Minun kämmekkäistäni tuli siis hieman pidemmät, mutta ei kovin paljon, ja minusta on vaan hyvä, että saan pidettyä pikkurillin paremmin lämpimänä.

Kämmekkäät oli nopeat ja mukavat neulottavat, ja tykkään kovasti lopputuloksestakin. Näissä pehmeissä ja lämpimissä kämmekkäissä onnistuu (neuleiden) valokuvaaminen hieman viileämmässäkin säässä. Näiden kämmekkäiden, punainen väri ja omien käsien kuvaaminen, sen sijaan oli tuttuun tapaan haasteellista.

Neuloin kämmekkääni 4 mm:n puikoilla Dropsin Big Merino -langasta, jota kului 95g.

 

torstai 23. maaliskuuta 2017

Heidin neulehöpinät Jakso 16 Tukuwool -sukkia, -takkia ja -lankaaViime jakson jälkeen olen saanut valmiiksi 2 neuletyötä ja aloittanut yhden uuden neuleen, lisäksi olen neulonut hieman yhtä aikaisemmin aloittamaani neuletta. Höpisen myös Housuista hameisiin –KAListani sekä vähän myös muiden neulepodcastaajien KALeista. Lisäksi höpisen neulesuunnitelmistani ja –haaveistani, tällä kerralla esittelyvuorossa Interpretations 2. Olen saanut myös ihanaa postia, ja 50 tilaajaa – eli kaikki mukaan osallistumaan 50-tilaajan arvontaan.

Ravelryssä  ja instagramissa olen neulemekko. Ravelryssä on myös podcastini oma ryhmä Heidin neulehöpinät, ja Heidinneulehöpinät –ketju löytyy edelleen Suomalaiset podcastit –ryhmästä.


Lisätietoja miitistä: Silmu&Solmun ravelry-ryhmä 

Valmiit työt:


Kesken:
First Lady –hame
Uan –villatakki

Suunnitelmissa:
Lacelere huivi

Haaveissa:
true 

Arvontaketju löytyy Ravelrystä Heidin neulehöpinät -ryhmästä, mutta voit osallistua arvontaan myös kommentoimalla tähän postaukseen.

sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Fredrika-sukat

 
Helmikuussa neuloin itselleni toisetkin sukat minulle uudesta langasta, ja ensimmäistä kertaa neuloin sukat merinosukkalangasta. Manos del Uruguayn Alegria on upeaa, käsinvärjättyä, pehmeää lankaa, joka on koostumukseltaan 75% merinovillaa ja 25% polyamidia.
Neuloin sukat Tiina Kuun Fredrika -ohjeella, muutamin pienin muokkauksin; tarkemmat tiedot tekemistäni muutoksista Ravelryn projektisivullani. Tälläkin kertaa tykkäsin ohjeesta kovasti, kuten olen tykännyt kaikista aikaisemmin neulomistani Tiina Kuun ohjeista; niitä on todella kiva neuloa ja mallit ovat kauniita.
Neuloin parin sukat yhtäaikaa magic-loopina 2,75 mm:n pyöröpuikoilla toisen sukan kerän sisältä ja toisen päältä. Sukkkiin kului 55g lankaa, ja jännästi sukista tuli eriväriset, toinen sukka on selvästi sinisävyisempi ja toinen punasävyisempi :) Ihanan iloiset väritykseltään joka tapauksessa. Toivottavasti sukat kestävät unelmanpehmeydestään huolimatta myös käytössä.
 

tiistai 14. maaliskuuta 2017

Liekehtivät mangot

Väriä harmaaseen päivään eli sukat itselleni ihanasta Louhittaren Luolan Väinämöisestä. Väri on nimeltään mango ja sukkien mallineuleen otin Autumn Fires -sukkaohjeesta. Ohjeesta poiketen neuloin mallineuletta vain sukkien etuosaan ja vähentämällä nurjia silmukoita pienensin vähän kuvion silmukkamäärää. Lisätietoja tekemistäni muutoksista löytyy Ravelryn projektisivultani, täältä.

Neuloin molemmat sukat yhtä aikaa magic-loopina varpaista ylöspäin, jalkaterän ja varren alaosan 2,5 mm:n puikoilla. Varressa vaihdoin puikot paksumpiin, ensin 2,75 mm:iin ja sitten vielä 3 mm:iin, ja resorissa takaisin 2,5 mm:iin.

Neuloin sukista juuri niin pitkät kuin yhdestä 100g:n vyyhdistä sain. Voi olla, että aavistuksen lyhyemmät, sellaiset normaalit polvisukat, olisivat käytännöllisemmät, mutta minusta pidemmät ovat paremmat, mielelläni olisin tehnyt ylipolvensukat, jos vaan lankaa olisi ollut enemmän :)

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun neuloin Louhittaren Luolan Väinämöisestä (tosin nyt minulla on siitä tekeillä hame). Upean värin takiahan minä tämän langan ostin, mutta oikein mukavaa neulottavaakin se oli. Sen verran hintava lanka (tietenkin, käsinvärjättyä, kun on), vaikka alennuksella ostinkin, ettei ihan vakiosukkalangakseni pääse, mutta toivottavasti voin aina välillä hemmotella itseäni joillakin upean värisillä Väinämöisilläkin.

maanantai 13. maaliskuuta 2017

Heidin neulehöpinät: Jakso 15 Miitti ja muuta mukavaa

Tällä kertaa minulla ei ole yhtään valmista neuletta tai mitään uutta aloitettuna, eivätkä keskeneräisetkään ole kovin paljon edistyneet. Joten höpisen mm. miitistä Silmu&Solmussa, Housuista hameisiin –KAListani ja siitä, mitä haaveilen neulovani Interpretations 1:stä.


Ravelyssä  ja instagramissa olen neulemekko. Ravelryssä on myös podcastini oma ryhmä Heidin neulehöpinät, ja Heidin neulehöpinät –ketju löytyy Suomalaiset podcastit –ryhmästä.Silmu&Solmun ravelry-ryhmä

Aikaisemmin tehdyt:
Päälläni ollut mekko löytyy blogistani, täältä

Kesken:
First Lady –hame


Haaveilen tekeväni:

Muistathan, että voit osallistua minun Housuista Hameisiin KALiini, vaikket olisikaan Ravelryssä, lue KALin osallistumisohjeet täältä.

sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Ruby Tuesday

Helmikuussa sain vihdoin valmiiksi tämän lyhythihaisen jakun/liivin, jonka neuloin Dropsin nettisivuilta löytämälläni Ruby Tuesday -ohjeella, täällä. Ohjeen mukainen jakku oli neulottu kaksinkertaisesta Kid Silk -langasta ja paloina, mutta minä neuloin omani punaisesta Drops Brushed Alpaca silk langasta (yksinkertaisena) ja yhtenä kappaleena.

 
Aloitin jakun neulomisen elokuun alussa, ja sain sen suurimmaksi osaksi neulottuakin silloin, mutta sitten se jäi sivuun, ja lopulta tein sen valmiiksi vasta nyt helmikuussa. Käytin siihen 4,5mm:n puikkoja ja lankaa kului 90g.

perjantai 10. maaliskuuta 2017

Laurin pipo

Nuorin veljeni kaipasi vähän lämpimämpää pipoa (tämän piponsa lisäksi), ja minä päätin sitten vihdoin kokeilla onteloneuleen neulomista, koska ajattelin, että kaksinkertainen pipo olisi mukavan lämmin. Langoiksi valitsin Regian 6-säikeisen Tweed Trendin ja jonkun (hieman ohuemman) mustan jämälangan, joista ensin mainittua kului 52g ja jälkimmäistä 30g eli yhteensä 82g. Neuloin pipon 3 mm:n pyöröpuikoilla.

Kuva: Lauri
Mitään varsinaista ohjetta minulla ei tähän ollut, ja ensimmäinen yritykseni menikin purkuun, koska silmukoita oli liikaa, ja kahdella värillä tehty aloitus oli ruma. Uuteen aloitukseen loin 110 s ja tein alkuun muutaman kerroksen yksiväristä 1o 1n joustinneuletta ennen onteloneuleen aloittamista. Tassunjälkikuvioon hain inspiraatiota pinterestistä, mutta soveltelin ja yhdistelin löytämistäni kuvioista (osittain samalla, kun neuloin) tuollaisen kuin siitä nyt sitten tuli.

Kuva: Lauri
Ymmärtääkseni pipo on ollut käytössä, mutta sen tarkempia käyttökokemuksia en ole huomannut kysyä. Näissä kuvissa pipo on toiseksi nuorimman veljeni päässä, ja nämä kuvat on ottanut pipon omistaja. Tämä pipo siis valmistui jo tammikuussa, ja nyt on sitten viimeinenkin tammikuussa valmistuneista neuleistani blogissa :)

torstai 9. maaliskuuta 2017

Toiset neulotut housut

Kuten edellisiä neulottuja housuja esitellessäni mainitsin, neuloin heti perään toisetkin housut samasta langasta. Nämäkin housut neuloin siis pääasiassa jo loppukesästä, mutta sitten ne "unohtuivat" ja vasta nyt tammikuussa neuloin ne valmiiksi. (Näiden kuvaaminen osoittautui taas todella hankalaksi, joten näillä huonoilla kuvilla mennään.)


Neuloin nämä housut samaan tapaan kuin ne ensimmäiset housutkin, mutta tein muutamia pieniä muokkauksia (parannuksia) matkan varrella. Ensinnäkin näissä housuissa minulla oli alussa vyötäröllä 130 silmukkaa ja tein sitten lisäyksiä enemmän, ja taakse neuloin enemmän lyhennettyjä kerroksia kuin ensimmäisiin housuihin. Ja lopuksi virkkasin vyötärölle kerroksen kiinteitä silmukoita, jotta sain siitä napakamman. Lahkeista tein hieman kapeammat eli jatkoin kavennuksia pidemmälle, ja lahkeensuihin tein joitakin kerroksia nurjaa lopuksi i-cord-päättelyn sijaan.

 

Nämäkin housut neuloin siis Dropsin Paris Recycled demim -langasta, jota kului 579g. Taskupusseihin meni 19 grammaa BC Garnin Alba-lankaa. Puikot olivat vyötärön joustimessa 4 mm, muuten 5 mm:n pyöröt, ja taskupusseissa 3,5 tai 3,75 mm:n sukkapuikot.

sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Heidin neulehöpinät, Jakso 14 Lapasia lapselle


Tämän viikon aikana olen neulonut lapasia veljenpojalleni, ja pari muutakin työtä olen saanut valmiiksi. Aikaisemmat keskeneräiset neuleeni eivät ole edistyneet, mutta yksi uusi keskeneräinen löytyy. Suunnitelmissa on samoja vanhoja eli aiemmin mainitsemiani asioita, vaikka ostamani Interpretations –kirjat innostavatkin haaveilemaan vaikka mistä  uusista neuleista. Muutakin kivaa postia olen saanut. Lopuksi yritän kertoa langanostotavoistani; mitä, miksi ja mistä.


Ravelyssä ja instagramissa olen nimimerkillä neulemekko. Ravelryssä on nyt myös tämän podcastini oma ryhmä Heidin neulehöpinät ja Heidinneulehöpinät –ketju löytyy edelleen Suomalaiset podcastit –ryhmästä.

Valmiit työt:
Pöllö-lapaset veljenpojalle (ei vielä kuvaa valmiista lapasista)
Kauluri/pipo/kasvosuoja/mikäliehässäkkä itselle (ei vielä kuvaa valmiista neuleesta) 


Aikaisemmin tehdyt:
Jakson alussa päälläni Ruby Tuesday
Jakson lopussa päälläni Palmikkotunika 

torstai 2. maaliskuuta 2017

Kauluri veljelle


Tämän kaulurin neuloin yhdelle veljelleni syntymäpäivälahjaksi. Hän sai sovittaa isälleni isänpäivälahjaksi neulomaani kauluria, ja hän toivoi omastaan hieman pidempää ja kapeampaa kaulasta, ja alaosan olevan leveämpi ja pidempi niskasta kuin edestä.


Isän kauluriin neuloin 2o 2n -joustinneuletta 18 cm 100:lla silmukalla, ja tähän veljen kauluriin noin 19 cm 96:lla silmukalla. Isän kauluri oli käytössä vähän leventynyt ja lyhentynyt, joten en uskaltanut vähentää enempää silmukoita (tai tehdä pituutta), jottei se olisi aluksi liian kireä. Yläosan neuloin kaksinkertaisella Dropsin Baby Merinolla (kuten isän kaulurissakin) 3,25 mm:n puikoilla.

 

Tällä kerralla neuloin alaosan 4,5 mm:n puikoilla Lana Gatto Camel -hair langalla, joka on aivan ihanan pehmeää ja lämmintä merinovillakamelinkarva sekoitetta. Ja aluksi neuloin niskaan lyhennettyjä kerroksia lisäten samalla silmukoita. Neuloin niskapuolen itseasiassa kahteen kertaan, että sain lyhennetyt kerrokset ja silmukoiden lisäykset tehtyä mielestäni sopivassa suhteessa, enkä tietenkään tehnyt muistiinpanoja, joten en osaa kertoa tarkemmin, miten ne tein :) Lyhennettyjen kerrosten jälkeen neuloin kaikilla silmukoilla ja tein lisäykset myös etupuolen oikeiden raitojen keskellä, mutta tässä kaulurissa en tehnyt lisäyksiä ollenkaan nurjissa raidoissa edessä (koska olin lisännyt takana sen verran enemmän, ettei se mielestäni ollut tarpeen.


Ai niin, lankaa kului yhteensä 88 grammaa. Yksi kokonainen 50 gramman kerä Baby merinoa ja 38 gramman jämäkerän Camel hair -lankaa neuloin ihan loppuun, ja lopuksi tein päättelyn mustalla jämälangalla.