torstai 3. huhtikuuta 2014

Välineurheilua

Nykyään neulon pääasiassa Knit Pron puisilla pyöröpuikoilla. Useita vuosia sitten, kun palasin vuosien tauon jälkeen taas aktiivisemmin tämän neulomisharrastukseni pariin, ostin setin vaihtopäitä ja kaapeleita. Sittemmin olen olen ostanut puuttuneita kokoja ja lisää kaapeleita. Kaapeleita ei minulla varmaan koskaan ole tarpeeksi, kun niitä on aina kiinni niissä keskeneräisissä töissä. Minulle puiset puikot sopivat parhaiten ja tykkään, että vaihtopäät ja kaapelit on tosi kätevät. Alkuperäiseen settiin kuuluneiden puikkojen ja kaapeleiden kanssa minulla ei ole ollut koskaan mitään ongelmia, mutta joitakin myöhemmin hankkimiani puikonpäitä ja kaapeleita olen joutunut vaihtamaan osien irtoamisien ja kierteiden ongelmien takia. Valitettavasti ohuempia (alle 3mm) puikonpäitä ei ole saatavilla, joten niitä olen joutunut hankkimaan kiinteinä pyöröpuikkoina.

Käytän myös paljon sekä puisia että bambuisia sukkapuikkoja. Yleensä teen sukat ja hihat mieluummin sukkapuikoilla kuin pyöröpuikoilla. Kuitenkin minulla on yleensä molemmat sukat (tai hihat) samaan aikaan tekeillä, jotta niistä tulee samanlaiset.

Pitkillä puikoilla en ole tainnut koskaan neuloa. Jo silloin kauan sitten teininä, kun vielä neuloin useimmat villapaidat kappaleina, neuloin tasoneuletta pyöröpuikoilla. En oikeastaan edes ymmärrä mihin pitkiä puikkoja tarvitaan, koska eikö pyöröpuikoilla neulominen ole kätevämpää?

Olen muuten sittenkin neulonut yhden työn pitkillä puikoilla, nimittäin ensimmäisen neuletyöni. Pyysin mummoani opettamaan minulle neulomista, jotta voisin neuloa äidilleni tyynyn (muistaakseni äitienpäivä) lahjaksi. Neuloin tyynyn ainaoikeinneuletta pitkillä puikoilla, ja äiti sai lahjansa. Tyyny on vuosien saatossa hieman nuhjaantunut ja menettänyt muotoaan, mutta se on edelleen olemassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti