perjantai 8. tammikuuta 2016

Sytomyssyjä ystävänpäiväksi -haaste 2016

Pari päivää sitten Lankapirtin Matleena haastoi jälleen meidät kaikki käsityötaitoiset tekemään sytomyssyjä johonkin sairaalaan. Itse osallistuin haasteeseen ensimmäistä kertaa viime vuonna, ja sain silloin aikaiseksi 7 myssyä. Tänä vuonna tavoitteenani on neuloa enemmän, siis vähintään 8 myssyä ;) Joulukuussa saamistani puuvillalangoista aion näitä tehdä, ja tämän ensimmäisen myssyn teinkin jo haastetta odotellessa :)

Ensimmäiseksi malliksi valitsin viime vuodesta tutun Tiina Kuun suunnitteleman Väreilyn, joka sopi hyvin ohuelle langalle. Lanka oli saamistani langoista niitä harvoja, joita oli useampi kerä, ja joissa oli vyöte tallella. Nimeltään lanka oli Dilthey Wollen Happy, 100 % puuvillaa, ja sitä kului 38g. Myssyn neuloin 2,5 mm:n pyöröpuikoilla. Myssyn Ohje löytyy ilmaiseksi Ullasta. Tämä on samalla myös ensimmäinen osa JyJy:stä nro 4, sytomyssy (2kpl), aloitettu 2.1. (ensimmäinen myssy valmis 4.1.).


http://lankapirtin.blogspot.fi/2016/01/perinteinen-sytomyssyhaaste.html
Lankapirtistä löytyy lisää tietoa haasteesta ja sytomyssyilystä sekä monia hyväksi todettuja myssyohjeita. Ylläolevan kuvan kopion Lankapirtistä, klikkaa kuvaa, niin pääset lukemaan lisää sytomyssyhaasteesta.

Kaikki mukaan neulomaan sytomyssyjä!

6 kommenttia:

 1. Kuinka nättiä olet saanut aikaiseksi! Minäkin aion tarttua haasteeseen, mutta on vielä ajattelutasolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ingi! Kiva, kun ajattelit osallistua haasteeseen, vielähän ei ole mikään kiire, 5 viikoa ystävänpäivään.

   Poista
 2. Kaunis myssy hyvään tarkoitukseen.
  Osallistun kyllä haasteeseen. Olenkin ollut mukana jo useamman vuoden. Tuo sukkien mukaan otto on hyvä idea ..
  Toivotaan että usea uusikin tulee mukaan =))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rantapuikko! Kiva, kun osallistut haasteeseen. Sukatkin ovat varmasti tosiaan tarpeellisia, ja ehkä sukkien neulominen houkuttelee lisää uusia osallistujiakin haasteeseen =)

   Poista
 3. Hyvä aloitus tämän vuotiseen kampanjaan näin kauniilla myssyllä. Ja hienoa, että haastat muitakin mukaan. :) Mukavasti lämmitti mieltäni näin pakkaspäivänä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Matleena! Toivottavasti saadaan paljon osallistujia haasteeseen :)

   Poista