keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Videoblogin 5.jakso

Heidin neulehöpinät -videoblogin viidennessä postauksessa näytän taas parit valmistuneet joululahjasukat, jotka esittelen täällä blogissa kunnolla vasta joulun jälkeen. Lisäksi höpisen joulukalenterineulomuksistani; Satakieli MKAL huivista ja Taimitarhan joulukalenterisukista. Ja mahtuihan mukaan paljon muutakin höpinää, mm. hameen alku ja lankaa.Näytän joulukalenterineuleitani,  mutta varoitan ennen kuin näytän ne, joten voit hypätä niiden kohtien yli, jos et halua nähdä niitä. Satakieli Mkal, jos et halua nähdä 4:ttä vihjettä tehtynä, kun sanon videossa NYT, hyppää kohtaan 30:02

Niina Laitisen joulukalenterisukista, jos et halua nähdä 7:ttä vihjettä tehtynä, kun sanon NYT pitsipalmikkosukkien ohi hyppää kohtaan 32:40 , kirjoneulesukkien ohi hyppää kohtaan 35:10

Ravelrystä löydyn nimimerkillä Neulemekko, ja podcastillani on ketju "Heidin neulehöpinät" Suomalaiset podcastit -ryhmässä.

Valmiina: 2 paria hirvisukkia (ohje omasta päästä, hirvikuvio Lankapirtti -blogista) EDIT. blogipostaus sukista, täällä

Kesken: 2 x Satakielihuivi (Satakieli Advent MKAL)
2x Taimitarhan joulukalenterisukat (Niina Laitinen Designs)
Carnaby skirt

Päälläni ollut mekko on neulottu Luonnonkauniit neuleet -kirjan Kukkasomisteinen kellohelmamekko -ohjetta soveltaen.

5 kommenttia:

 1. Heipsis Heidi !
  Olen seurannut bodcastiasi aivan sen alusta asti ja samalla tutustunut sun blogeihisi. Ihana oot !
  Ihailen ahkeruuttasi. Näytit videolla hametta jota olet neulomassa ja kysynkin siitä et kuinka teet ne lyhennettyjen kerrosten käännökset ettei tule "sotkua"
  vielä utelen et kuinka monta silmukkaa loit ,,, niin ja kuinka monella lyhennetyllä teet aina yhden palkin ?
  Rauhaisaa Joulun odotusta sinulle t. neulomista vasta opetteleva Marjatta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentistasi Marjatta!
   Teen ne lyhennetyt kerrokset ihan tuolla wrap&turn -tavalla (onkohan sille joku suomenkielinen nimi?). Varsinkin tässä ohjeessa sillä tavalla niistä tulee ihan siistit, koska ne käännöskohtien lankalenkit neulotaan silmukoidensa kanssa yhteen nurin. Piti ihan käydä tarkistamassa, että ohjeessa oli käytetty tuota tapaa. Siellä oli ihan hyvät kuvalliset ohjeetkin, tosin niissä lankaa on pidetty amerikkalaiseen tapaan, mikä hieman hämää, mutta samalla tavalla se silmukan kietominen ja sen neulominen tehdään meidän neulomistavassakin. En tiedä oliko tästä vastauksestani mitään apua, kun en osaa selittää paremmin.

   Mutta silmukoita loin 100 ja lyhennettyjä kerroksia tein yhden enemmän kuin ohjeessa. Eli kun ohjeessa neulotttiin 70 silmukkaa ja tehtiin w&t, minä neuloin 90 ja samalla tavalla jatkoin neuloen aina 20 silmukkaa enemmän kuin ohjeessa ennen käännöstä, mutta sitten tein vielä yhden, 10 silmukkaa edellistä lyhyemmän kerroksen ennen ohjeen viimeistä nurin neulottua lyhennettyä kerrosta, jolla neulotaan ne muiden lyhennettyjen kerrosten lankalenkit yhteen silmukoidensa kanssa.
   Toivottavasti vastauksestani oli jotain hyötyä, miellelläni vastaan ja autan, jos vaan osaan, lisäkysymyksiäkin saa mielellään tehdä, jos on lisää kysyttävää :)
   Neulontailoa ja mukavaa opettelemistaivalta! Ja rauhaisaa joulun odotusta myös sinulle!

   Poista
  2. Mitähän höpöjä kirjoitin aikaisemmin tuohon, eihän niitä lyhennettyjen kerrosten silmukoita lankalenkkiensä kanssa neulota nurin yhteen, vaan ihan tavallisesti oikein. Siis myös tuo viimeinen lyhennetty kerros, jolla ne muut lyhennettyjen kerrosten lankalenkit neulotaan yhteen silmukoidensa kanssa neulotaan oikein. Mutta tosiaan ihan siistit niistä käännöskohdista minun mielestäni tulee. En meinannut edes löytää niitä tuolta neuleesta oikeaa puolta katsoessani. Nurjalta puolelta ne kyllä erottuu, mutta ei mitenkään häiritsevästi.

   Poista
 2. Ihanaa et vastasit Heidi ! Nyt minäkin uskaltauduin neulomaan lyhennettyjä joita olen tähänasti vältelly. Joskus kun olen kokeillut niin lopputulos oli reikänen tai möykkynen. Tässä neuloessa olen miettinyt et pitäiskö siihen helmaan sit lopuksi tehdä jotain et tulis siisti, vai riittäisköhän vaan hyvä yritys tehdä reunasilmukat tavallista huolellisemmin :-) No, se varmaan selkiytyy kun saan enemmän neulottua ja näkee millanen siitä muodostuu.
  Kiitos vielä vastauksesta ! t. marjatta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että pääsit sinäkin tekemään kivaa hametta :) Reunasilmukat kannattaa tosiaan neuloa huolellisesti, ja katsoa ihan rauhassa loppuun asti, kyllä siitä hyvä tulee, mutta jos vielä viimeistelyn jälkeen tuntuu siltä, että helma kaipaa jotain, niin sen voi sitten huolitella esim. virkkaamalla piilosilmukoilla.

   Poista