keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Sinistä ja valkoista

Jälleen mekko. Tämä on ollut valmis nyt jo jonkin aikaa, mutta en ole saanut aikaisemmin aikaiseksi kuvata ja postata siitä. Tämä sopisi ehkä paremmin kevääseen, ja kevääksi sen oli tarkoitus valmistua. Puutarhurointi ja kauniit kevätsäät vaan veivät voimat ja ajan neulomiselta silloin. Ja miksei tätä voisi käyttää talvellakin. Lanka on ihanan pehmeätä merinovillaa, Drops Baby Merinoa. Neuloin aikaisemmin itselleni luonnonvalkoisen villapaidan, jonka resorit neuloin vaaleansinisellä langalla, ja kun molempia värejä jäi reilusti, päätin neuloa lopuilla langoilla mekon. Mitään ohjetta minulla ei taaskaan ollut, aloitin pääntieltä ja neuloin kohti helmaa, lisäsin ja vähensin silmukoita sopiviksi katsomissani kohdissa sopivalla tavalla, välillä sovitin ja sitten taas neuloin.


Lopputulos on aivan ihanan pehmeä, ja muutenkin ihana mekko, jonka toivon kestävän myös käytössä, vaikka lanka todella pehmeää onkin. lankaa kului yhteensä noin 325 grammaa. Käyttämieni pyöröpuikkojen koko saattoi vaihdella 3,75 mm:n ja 3,25 mm:n välillä työn eri vaiheissa, koska tarvitsin samoja puikonpäitä muissakin töissä, enkä aina muistanut palauttaa työhön oikean kokoisia puikonkärkiä :)

Nyt voisin, jos maltan, pitää jonkin aikaa taukoa mekkojen neulomisesta, niin mukavaa, kun niiden neulominen onkin ja niin mielelläni kuin niitä käytänkin, niin niitä taitaa alkaa olla jo tarpeeksi vähäksi aikaa. Nyt ainakin jatkan keskeneräisten neulomista, uusien neuleiden aloittaminen voi odottaa.

2 kommenttia: