keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Morning star

Puseroilla jatketaan. Tämä olikin sitten paljon pikaisempi projekti kuin edellinen. Toukokuussa keksin tarvitsevani ohuehkon puuvillaisen pitkähihaisen puseron kesäksi. Koska minulla ei ollut sopivia lankoja tilasin niitä Sentikasta. Ja pari viikkoa lankojen tilaamisesta minulla oli uusi valmis pusero :) (Kesän mittaan olen valitettavasti täydentänyt puuvillalankavarastojani useampaan otteeseen enemmän kuin tarpeeksi.)


Valitsin langaksi Blockwallahin luomupuuvillalangan. Ja aikani sopivaa ohjetta etsittyäni päätin, että ohjeeksi sopii Dropsin nettisivuilta löytämäni Morning Star. Ja hyvinhän se sopikin, kunhan vähän taas soveltelin omiani. Eikä tarvinnut edes sävellellä niin paljon kuin etukäteen pelkäsin. Blockwallahin luomupuuvillalanka on vaihtelevan paksuista, ja siksi edukseen ihan sileänä pintana, ja tämän puseron kuvio näkyisi paremmin tasapaksuisella langalla neulottuna, mutta minulle kelpaa tällaisena (ja luonnossa kuvio erottuukin huomattavasti paremmin kuin näissä kuvissani). Kun, olihan se nyt vaan paljon mielenkiintoisempaa neuloa tätä kuin olisi ollut pelkkää sileää neuletta.

 

Tämän "laatikkopaidan" etu- ja takakappale neulottiin erikseen keskeltä aloittaen neliöinä. Keskustan tähti- tai kukkakuvion jälkeen jatkoin neulomista sileänä neuleena (ohjeessa ainaoikeaa), koska se näytti mielestäni paremmalta vain helmassa neuloin vähän matkaa reunaan ainaoikeaa. Toisin kuin ohjeessa neuvottiin minä jätin olka- ja sivusilmukat odottamaan ja yhdistin etu- ja takakappaleen olka- ja sivusaumat kolmen puikon päättelyllä. Ja hihat neuloin suoraan paikoilleen; odottamaan jättämistäni silmukoista ylhäältä alas.


En ole ihan varma mihin puikkokokoon lopulta päädyin, mutta luultavasti puikot olivat 3:t (Ensin yritin paksummilla puikoilla, mutta neulokseesta tuli liian verkkomaista). Lankaa kului 275g. Oikein mukava ja hyvä käyttöpusero, joka on "ilmavuudestaan" ja materiaalistaan huolimatta osoittautunut yllättävänkin lämpimäksi. Oikein onnistunut projekti siis, ja tästä samasta langasta suunnittelen neulovani seuraavaksi takin (ja toisen puseronkin neulominen houkuttelisi). Epätasaisuudesta huolimatta lankaa oli nimittäin mukava neuloa (vaikka muuta hieman pelkäsin). Pitää vaan löytää sopivan yksinkertainen (mutta mielenkiintoinen neuloa) ohje, ei mitään palmikoita eikä oikein pitsiäkään, mutta joku juju saisi olla. Ensimmäisessä pesussa langasta lähti aika paljon väriä, ja hieman kädet värjäytyivät neuloessakin, mutta ei ongelmaksi asti. Kuvissa väri ei muuten näytä ihan oikealta, se on todellisuudessa syvempi ja astetta tummempi.

Epätarkka lähikuva etu- ja takakappaleen keskustan kuviosta.
4 kommenttia:

 1. Hieno pusero, tuota ohjetta olen itsekin katsellut vähän sillä silmällä. Kylläpä sait valmista aikaan nopeasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saturnina, suosittelen, hyvä ohje ja soveltaminenkin onnistui helposti, kun halusin käyttää eri lankaa ja vältellä saumojen neulomista :) joskus jotain valmistuu nopeastikin ;) malli on yksinkertainen, mutta mielenkiintoinen neulottava

   Poista
 2. Aivan ihana neule, lankakin näyttää mielenkiintoiselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ingi, tuo on kyllä kivaa lankaa :) ja tykkään itsekin neuleesta ;)

   Poista