sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Punainen kameli

Täytyy vähän huijata, kun en saa mitään valmiiksi. Yrittänyt olen kyllä, mutta väliin ilmaantui muutama pikkutyö. No, harmaat sukat sain tänään puikoilta, mutta koska näin harmaana päivänä ei harmaiden sukkien kuvaaminen innosta yhtään, odottelen parempia ilmoja niiden kanssa. Odotellessa voisi päätellä niistä langanpäät, jos vaan viittis :) neljä langanpäättelyä per sukka ei pitäis olla kovin iso homma, mutta kun ei vaan sitäkään viitsis.


Mutta tässä tulee tämä punainen kamelini. Pipo, jonka neuloin tammi- tai helmikuussa, kun oli kaksi viikkoa kahdenkymmenen asteen pakkasia, viime talven ainoa kylmä jakso täällä. Neuloin silloin useamman pipon, tämä oli varmaankin viimeinen niistä. Muistelen käyttäneenikin sitä yhden kerran silloin, mutta viime viikolla kaappeja järjestellessäni löysin sen, ja totesin, että langanpäät oli päättelemättä. Kumma kyllä päättelin ne sitten ihan saman tien, ja tänään kuvasin sen sitten pikaisesti tuossa takapihallani tuossa harmaudessa.

Punainen kameli on neulottu Lana Gatton Camel Hair ja BC Garnin Semilla langoista. Ihanan pehmeä ja lämmin pipo. En ole kirjannut mitään muistiin tämän tekemisestä, eikä minulla  tietenkään ollut mitään ohjetta. Loin silmukat jotenkin hankalasti niin, että niitä pystyi neulomaan molempiin suuntiin, sisäpuolelle neuloin noin 4:n cm:n verran sileää Semillalla ja päällipuolen neuloin molemmilla langoilla (4o 1n ribbiä), paitsi, että kamelilanka loppui päälaella kesken kavennusten, joten lopun neuloin kaksinkertaisella Semillalla. Yhteensä tähän kului lankaa noin 85 grammaa. Kamelilankaa oli vajaa kerä ja Semilla kerästä jäi hyvin vähän jäljelle. Kamelilanka sisältää siis 60% merinovillaa ja 40% kamelinkarvaa, ja Semilla on 100% luomuvillaa. Tykkään tosi paljon näiden lankojen yhdistelmästä.

Vieläköhän näitä melkein valmiita ja muita keskeneräisiä neulomuksia putkahtelee jostain piiloistaan esiin. Toivottavasti ei, ihan riittävästi tekemistä, että saan nämä tietämäni keskeneräiset joskus valmiiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti