maanantai 27. lokakuuta 2014

Garter yoke baby cardi ja junasukat

Olin eilen ystäväni Baby shower -juhlissa. Heti, kun kuulin juhlista aloin neuloa junasukkia ja etsiä vauvan villatakin ohjetta. Sukat valmistuivat siis jo jokin aika sitten, mutta villatakin napit sain ommeltua paikalleen vasta lauantaina. Kuvat muistin sentään napata eilen ennen kutsuille lähtöä, mutta junasukat unohdin punnita.


Vauvan villatakin neuloin Garter yoke baby cardi ohjeella, löytyy täältä. Luonnonvalkoista Drops Merino Extra Fine lankaa siihen kului hieman vajaa 3 kerää, 138 grammaa. Käytin 3,75 mm:n pyöröpuikkoja. Ja kerrankin noudatin ohjetta kirjaimellisesti (niin no, muuten paitsi langan ja puikkojen suhteen :) tai ainakaan en tietoisesti tehnyt mitään muokkauksia. En ole juurikaan neulonut englanninkielisistä ohjeista, mutta tässä ohjeessa ei ollut mitään erikoisia neulesanoja, jotka olisivat tuottaneet ongelmia. Englannin kieli sinänsä ei tuota minulle ongelmia, mutta neulesanastoon en ole perehtynyt oikeastaan ollenkaan. Ohje on muutenkin mielestäni kaikessa yksinkertaisuudessaan loistava.

 Vauvojen neuleet on kyllä tosi suloisia ja ihania, ja nopeita neuloa, mutta pikkusen ärsyttäviäkin. Siis, kun ne näyttää niin pikkuriikkisiltä, voiko ne mitenkään mahtua ihan oikealle ihmiselle? Kuitenkaan ei ole kiva tehdä liian isoakaan, joten on vaan noudatettava ohjetta ja toivottava, että vaate sopii. Ja vaikka oikeasti ne junasukat näytti niin pikkuisilta, paitsi pitkävartisilta, niin tuossa kuvassahan ne näyttää ihan suhteettoman suurilta ainakin tuohon villatakkiin verrattuna. Onko junasukat siis älyttömän isot (mieluummin niin, koska ovat ihan käyttökelpoiset varmaan silti) vai villatakki ihan liian pieni (kääk!)? Junasukat neuloin muuten Drops Baby Merinosta, luonnonvalkoinsta, limeä ja lilaa.

Toivon pääseväni lähiaikoina esittelemään muitakin valmistuneita, olenhan nyt malttanut olla aloittamatta mitään uutta, joten eiköhän täällä pian valmistu yhtä sun toista. Valmistuneiden kuvaamiseen tilaankin sitten parempia ilmoja, vähän vähemmän harmaata, kiitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti