torstai 21. toukokuuta 2015

Helga - kämmekkäät baijerilaisin palmikoin

Saamattomuus bloggaamisen suhteen näyttää jatkuvan, eikä se ole jäänyt pelkästään siihen. Villatakit odottavat edelleen viimeistelyä, enkä muutenkaan meinaa saada mitään ihan valmiiksi asti. Tilaamani napit saapuivat kyllä nopeasti ja olisivat täysin sopivat, mutta en vaan ole saanut aikaiseksi ommella niitä paikalleen, saamaton mikä saamaton ;)


Nämä kämmekkäät kyllä valmistuivat nopeasti, kahdessa illassa, mutta...omien käsien kuvaaminen ja sitä rataa, en millään meinannut saada aikaiseksi edes yrittää, ja lopulta tuloksena sata kuvaa, eikä yhtään kunnollista ;)


Näiden kämmekkäiden tarina alkoi jo huhtikuun alussa, kun näin Koti männikössä -blogissa Riitun ihanat kämmekkäät. Mallin nimi on Helga ja ohje näihin löytyy Käsineitä kesästä talveen -kirjasta, jonka varasin kirjastosta silloin heti, mutta sain sen vasta toukokuun ekalla viikolla. Kirjan saatuani aloitinkin sitten neulomisen heti, ja ensimmäinen kämmekäs valmistui samana iltana ja toinen seuraavana, päättelin jopa langanpäät heti.


Neuloin kämmekkääni Dropsin Baby Alpaca Silk langasta 3,25 mm:n sukkapuikoilla. Lankaa kului 37 grammaa. Koska käyttämäni lanka oli ohjeen lankaa ohuempaa ja kerrostiheyteni ei vastannut ohjeen mukaista tiheyttä, neuloin peukalon jälkeen vielä yhden mallikerran lisää pituutta. Ohje oli selkeä, ja oikein hyvä muuten, mutta peukalon ohje oli puutteellinen. Ohjeessa oli neuvottu peukalokiilan lisäysten paikat, muttei mitään muuta. Päätin neuloa peukalokiilan silmukat kiertäen oikein, ja peukaloa varten poimin 4 silmukkaa, joista kaksi kavensin seuraavalla kerroksella pois ja jatkoin muutaman kerroksen kierretyin oikein silmukoin, lopuksi neuloin vielä muutaman kerroksen 1 kiertäen oikein, 1 nurin joustinneuletta.

6 kommenttia:

 1. Kauniit kämmekkäät, tosi nätti pamikkomalli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! Näitä palmikoita oli myös kiva neuloa!

   Poista
 2. Tosi kauniit kämmekkäät! Minulla on sama saamattomuus bloggaamisen suhteen ja neulomisenkin. Se iskee jostain kumman syystä aina keväisin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivikki!
   Tänä keväänä on ainakin täällä ollut kuitenkin aika paljon sateisia ja tuulisia päiviä, ihan sopivia neulomiseen, että olisin voinut saada enemmänkin aikaiseksi, kun en ole päässyt niin paljon puutarhatöihinkään ja muutenkaan ulkoilemaan kuin yleensä keväisin, mutta niin se vaan on jäänyt aika vähäiseksi tuo neulominen, ja varsinkin töiden viimeistely tuntuu tökkivän tavallistakin enemmän ;)

   Poista
 3. Hienot, erityisesti nuo palamikot! :) mulla oli välilä innostus käsitöihi kokonaa pois.. Nyt oon sitte alakanu virkkaa.. :) Aurinkoista loppu viikkua! :)

  VastaaPoista