maanantai 15. kesäkuuta 2015

Minetta

Tämänkin villatakin neuloin jo huhtikuussa, itseasiassa jo ennen Mietteä. Ja napitkin taisin ommella ensin tähän takkiin, samalla kertaa tosin. Tähän villatakkiin löysin ohjeen Knittystä, ilmaiseksi siis  täältä. Ihana klassinen villatakki, joka neulotaan ylhäältä alas saumattomasti, mikä sen parempaa! Tarkoitukseni oli neuloa tällä kertaa ihan ohjeen mukaan, tosin eri langasta kuin ohjeessa, mutta päädyin kuitenkin tekemään pieniä vyötärömuotoiluja, joita ohjeessa ei ollut, ja voi olla, että jotain muutakin lopulta sovelsin.


Tähän villatakkiin käyttämäni langat, Dropsin Baby Alpaca Silk, olivat odottelleet villatakiksi muuntautumista varastossani jo jonkin aikaa. Lankaa kului 274 grammaa. Ja jämiä jäi reilusti, palmikkotakkia, kun olin näistä suunnitellut. Jämistä neuloin jo Helgat, lopuista suunnittelen huivia, eivät tosin ihan yksinään enää siihen riitä.


3,75:n pyöröillä neuloin, vaikka en kyllä muista neuloinko hihat pyöröillä vai sukkapuikoilla, mutta samapa tuo ;) Valmista tuli kuitenkin, ja oikein hyvä takki tulikin. Tätä ohjetta voisin käyttää toistekin, vaikka ihan samanlaisen neulominen kävisi kyllä liian tylsäksi, mutta jos vaihtaisi palmikkokuviot monimutkaisempiin, ja lisäisi vaikka taskut...ehkä joskus ;)


Villatakki sopii hyvin myös kesämekkoni pariksi. Nämä ovat yhden kerran päässeet käyttöönkin yhdessä, melkein olisi vaan tarvinnut lisäksi villasukat jalkaan, ettei olisi tarvinnut palella. Villatakille onkin ollut enemmänkin käyttöä, mutta ehkä se tästä vielä lämpenee ja mekkokin pääsee enemmän käyttöön.


Kolmen kuukauden lankapaasto päättyy tänään. Yllättävän helposti ja nopeasti kolmen kuukauden paasto sujui. Viime viikolla tosin jo eksyin katselemaan lankoja, ja suunnittelin, mitä voin kuun lopulla ostaa ;) Tosin vieläkin varastostani löytyy langat useampaankin villatakkiin, ja moneen muuhunkin työhön, joten paastoa voisi olla syytä jatkaa pidempäänkin. Ainakin toivon, etten heti lankapaaston päätyttyä villiinny kovin paljon ostelemaan, mutta ehkä vähän jotain uusia ihanuuksia kuitenkin :)

4 kommenttia:

  1. Nätti ja hienosti istuva villatakki! Näköjään osasit oikein säveltää niitä vyötärömuotoiluja.

    VastaaPoista
  2. Sinun versiosi on parempi kuin se alkuperäinen, tämä malli kaipaa ehdottomasti noita vyötärömuotoiluja.

    VastaaPoista