lauantai 5. joulukuuta 2015

October socks

Vihdoin sain sukkakalenterin lokakuun sukat valmiiksi. Nämä olivatkin ensimmäiset, jotka eivät valmistuneet oman kuukautensa aikana. Aloitin nämä sukat ihan lokakuun lopussa, mutten saanut aikaiseksi kuin pienen pätkän ensimmäisen sukan vartta. Aloitettuani kasan uusia neuleita ja neulottuani muutaman huivin palasin näiden sukkien pariin ja sainkin ensimmäisen sukan valmiiksi. Parin neulominen viivästyi ja vasta ihan marraskuun lopussa aloitin sen, ja valmista tosiaan tuli sitten vasta tänään. Neuloin näidenkin sukkien varsista yhden mallikerran verran lyhyemmät kuin ohjeessa, muuten noudatin ohjetta.


Malli on kaunis ja ohje hyvä. Sukkakalenterin syys-, loka- ja marraskuun sukat ovat kuitenkin vähän liian samanlaiset, jotta minä jaksaisin kiinnostua niistä peräkkäisinä kuukausina, vaikka välissä kaikenlaista muutakin neulon. Kaikki kyseiset mallit ovat hienoja, ja jonkun toisen mielestä niiden samankaltaisuus on varmasti hyvä juttu, mutta minulle olisi sopinut paremmin, että ne eivät olisi olleet peräkkäisten kuukausien mallit. Marraskuu meni jo, joten voisin hypätä seuraavaksi joulukuun sukkiin, paitsi, että nyt olisi paras olla aloittamatta mitään uutta, ainakaan ennen joulua. Vain joululahja- ja joulukalenterineulontaa jouluun asti ;)

Puikot olivat näissä 3 mm:n puiset sukkikset ja lanka 7 veljestä (322), jota kului 112g. Onkohan näiden koko 38, ovat ainakin selvästi liian isot minulle.

Tänään jämälankavillasukkajoulukalenterissa neulottiin lempihyväntekeväisyysjärjestön väreissä ja kuvioissa. Päätin tehdä raidan kirjavalla langalla ihan vaan 1 kuviovärillä 1 pohjavärillä ruudutuksella, kuvaamaan sitä kaikkea hyvää työtä, jota kaikki eri järjestöt lukuisten erilaisten asioiden ja ihmisten hyväksi tekevät, en osaa valita mitään lempparia. Myös joulusukat ovat edistyneet tänään, hieman tein oman pääni mukaan niissäkin, lisäsin siis jälleen muutaman harmaan kerroksen.

4 kommenttia:

 1. Hienoja sukkia, ihailen nopeuttasi ja ahkeruuttasi. Itse tuntuu etten ole saanut oikein koko syksynä paljon mitään aikaan, mutta sinulta saa inspiraatiota omiin neuleisiin. Jospa sitä tästä piristyisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, miten ihanaa, jos olen onnistunut inspiroimaan, kiitos Saturnina! Kyllähän sinäkin kaikkea ihanaa olet valmiiksi saanut, ja lisää on tekeillä :) Minulla on tietysti hieman enemmän aikaa kuin monella muulla, kun ei ole lapsia tai miestä vaatimassa huomiota ;)

   niin, enkä juurikaan käytä aikaa purkamiseen ;) toki aika usein täytyy purkaa muutaman silmukan tai rivin verran, mutta jos virhe on jossain kauempana eikä sen korjaaminen onnistu purkamalla vain paikallisesti annan sen olla ;)

   Poista
 2. Kauniita sukkia! :) Itekin oon kyllä sellanen, että kaipaan sukkia neuloessa vaihtelua.. Aika jännää, että sukkakalenteriin on eksyny monta samantapaista mallia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Khadin lankalabyrintti! Voi tietysti olla, että mä vaan olen liian vaihtelunhaluinen, ehkä nuo ei muiden mielestä ole liian samantapaiset :) Kauniita malleja kuitenkin!

   Poista