tiistai 15. marraskuuta 2016

Kauluri

 

Isänpäivänä olin isäni luona iltapäivästä pitkälle iltaan. Päivä kului oikein mukavasti isän ja veljen kanssa ulkoillen, kahvitellen, syöden, jutellen ja Carcassonea pelaten. Neuloin isälle lahjaksi kaulurin, joka pääsi heti käyttöön, ja sain otettua siitä myös kuvat käytössä. Isäni Hamppu-kissakin nautti lämmöstä varpaidensa alla isän olkapäällä.


Neuloin isälle viime vuonna joululahjaksi ohuemman kaulurin, ja silloin oli puhetta, että paksummallekin kaulurille voisi olla tarvetta. Nyt syksyllä, kun alkoi olla kylmiä ilmoja ja isän kauluri oli jossakin hukassa, päätin tehdä uuden paksumman kaulurin isänpäivälahjaksi. Se vanhakin kauluri oli kuulemma löytynyt, mutta onneksi tämä oli nyt paksumpi, niin tämäkin tuli tarpeeseen.

 

Neuloin kaulurin kaksinkertaisella Dropsin Baby merinolla ja (yksinkertaisella) Merino Extra finella.  Aloitin vaaleanruskealla Baby merinolla 3,25 mm:n puikoilla, ja neuloin 18 cm 2o 2n joustinneuletta 100:lla silmukalla. Alaosassa otin mukaan omenanvihreän Merino Extra Finen, ja tein vähän matkaa 3.krs:n raitoja. Sitten jatkoin 4 mm:n puikoilla pelkällä Extra Fine -langalla ja lisäsin yhden silmukan jokaisen o:n raidan keskellä, muutama krs 3o 2n joustinneuletta sitten lisäsin silmukan jokaisessa nurjassa raidassa. Lankaa meni yhteensä 92g (1 kerä eli 50g Baby merinoa ja villatakista jäänyt jämä Merino Extra Finea)

10 kommenttia:

 1. Kivan näköinen ja värinen kauluri. Ja miten ihana kissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pipo-otus(onpa hauska nimimerkki), kissa on ihana :)

   Poista
 2. Tosi mukavan näköinen kauluri ja käytännöllinen malli!Mikähän Novitan lanka vastaisi sinun käyttämää lankaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mamma A.,Hmm... vaikea kysymys...olisikohan se baby wool aika lähellä, tai wool kaksinkertaisena, vai onkohan se jo sitten liian paksua? Mun mielestä nuo Dropsin merinolangat on niin omanlaisiaan, kun ne on niin joustavia ja ilmavan pehmeitä, niin ei voi ihan suoraan verrata.

   Poista
 3. Kiva kauluri ja heti käytössä. Voisiko paremmin olla =))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rantapuikko :) niinpä, on ihan parasta, kun neuleet pääsee heti käyttöön

   Poista
 4. Oi kuinka kaunis kauluri! Minusta kaulurit ovat todella hyviä ulkoillessa. Ja niistä tulee lapsuus mieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liila :) Kaulurit on käytännöllisiä ja hyviä, pitäisi ehkä tehdä itsellekin

   Poista