lauantai 12. marraskuuta 2016

Jakkilapaset

 

Olen jo pidemmän aikaa ajatellut neulovani lapaset intialaisella peukalokiilalla, mutta vasta nyt sain oikeasti aikaiseksi kokeilla sitä ensimmäisen kerran. Vähän aikaa sitten neulomastani Latu -piposta jäi hieman vajaa kerä lankaa, joten päätin tehdä lapaset siitä. Koska en uskonut langan riittävän yksin kaivelin lankavarastostani jakkilangan seuraksi kamelilankaa.


Lapaset neuloin tätä Novitan nettisivujen ohjetta soveltaen. Joustinneuleen (1 kiertäen o 1n) neuloin 40 silmukalla mustalla (vai tummanharmaalla?) Lana Gatto Camel Hair -langalla. Joustinneuleen jälkeen jatkoin (hyvin tummalla) viininpunaisella Lang Yarnsin Yak -langalla. Ensimmäinen yritys 40 silmukalla meni purkuun, koska jakkilanka olikin paksumpaa kuin kuvittelin. Joten kavensin silmukkamäärän 32:een, neuloin 7 krs:ta sileää ja aloitin kiilalisäykset ohjeen mukaan. Kämmenselkään tein 8:lla s:lla palmikkokuviota omasta päästä ja kärkikavennukset tein myös omaan tapaani, ja muutenkin tein lapasista omiin käsiini sopivat.

 

Neuloin lapaset yhtä aikaa magic loopina yksillä pyöröpuikoilla, joustimessa 4 mm ja sen jälkeen 4,5 mm. Yhteensä näihin meni lankaa 45g. Ai niin, siis intialainen peukalokiila oli helppo ja mukava neuloa, ja mielestäni se sopii hyvin tällaisiin tyköistuviin lapasiin. Ja tästä sain siis yhden uuden peukalokiilavaihtoehdon repertuaariini, kiva.

4 kommenttia:

 1. Kivan näköiset lapaset ja tuota peukalokiilaa pitääkin joskus kokeilla vaihtelun vuoksi. Lapasista näyttäisi tulevan tuolla tyylillä hyvin mukavat ja 'istuvat', jos näin voi lapasista sanoa.

  VastaaPoista
 2. Kivat ja lämpimän näköiset lapaset :)
  Mullakin on vielä tuo peukalomalli kokeilematta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Virpi, suosittelen kokeilemaan joskus, on oikein hyvä peukalovaihtoehto :)

   Poista