sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Kukkasukat

Neuloin keväällä oman sovellukseni Taimitarhan kukkasukista, ja jo silloin suunnittelin neulovani samaa ohjetta soveltaen nilkkasukat fingering-paksuisesta langasta. Ja aloitinkin näiden sukkien neulomisen jo keväällä, muistaakseni toukokuussa, mutta vasta nyt tuli valmista.


Aloitin ihan ohjeen mukaisesti 60:llä silmukalla, ja ensimmäiset 2 kukkakuviotakin meni ihan ohjeen mukaan. Tein varteen vielä kolmannenkin kukkakuvion, jonka valitsin ohjeesta. Sitten tein ihan tavallisen ranskalaisen kantapään, mutta koska ohjeessa oli tavallinen hollantilainen kantapää, niin minullahan oli sitten enemmän silmukoita kuin ohjeessa, joten sukat jäivät useaksi kuukaudeksi mietintätauolle ;) Ja vasta tuossa jokin aika sitten sain vihdoin jatkettua näiden neulomista. Jalkapohjassa minulla oli siis enemmän silmukoita, ja siksi jouduin jatkamaan kavennuksiakin pidempään kuin ohjeessa, mutta jalkapöydän päälle tulevat kukkakuviot sain tehtyä ihan ohjeen mukaan, paitsi että jouduin jatkamaan pituutta kahden kukkakuvion verran, jotta sain jalkaterästä sopivan pituisen.


Neuloin sukat 2mm:n sukkapuikoilla, ja molemmat sukat yhtä aikaa (tai käytännössä siis vuorotellen, pätkä kerrallaan kumpaakin). Pohjavärinä minulla oli harmaa Novitan Pikkusisko, kukat tein oranssinkirjavalla Dropsin Fabelilla, ja kukkien varret neuloin tummanvihreällä Austerman Stepillä. Yhteensä näihin meni 59g lankaa. Oranssi lanka oli vähän liian kirjavaa, eivätkä kukat erotu ihan niin hyvin kuin olisin toivonut, mutta muuten näistä tuli kyllä ihan kivat.

Sukat sopivat omiin jalkoihini eli ovat noin 36(37) kokoa. Mummulleni olen näitä aikonut, toivottavasti sopivat. Tai siis kyllä ne muuten sopivat, mutta mietin, että onko hänen hankala saada niitä jalkaan, kun kirjoneule ei jousta samalla tavalla kuin yksivärinen neulos. Itselläni ei kyllä ollut mitään vaikeuksia siinä suhteessa, ja tarkoituksella tein varsista lyhyet, ja nilkkaan pari yksiväristä harmaata kerrosta, jotta niiden pukeminen olisi helpompaa.

4 kommenttia: