sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Carcassonne -sukat

Kuva: Lauri

Viime vuoden joulukuussa neuloin Vyyhdin ja Neulistin jämälankavillasukkajoulukalenterisukkia itselleni. Yhtenä päivänä neuloin sukkiin punaisia Carcassonne ukkeleita ja veljeni sattui näkemään sen (tai voi olla, että näytin sukkaa hänelle tyyliin; "katso, mitä mä neuloin tähän"), mutta joka tapauksessa veljeni kommentoi siihen, että hänelle pitäisi neuloa sukat keltaisin Carcassonne ukkelein. Päätin heti silloin mielessäni neuloa sukat jossakin vaiheessa, mutta sain idean toteutettua vasta nyt.

Kuva: Lauri

Lähetin sukat veljelle nimipäivälahjaksi kohti pohjoista, ja pyysin, jos voisin saada niistä kuvat jaloissa, jossain kivoissa maisemissa. Ja eilen sain nämä Iivaarassa otetut upeat kuvat sähköpostiini. Kuvaajana toimi toinen veljeni Lauri.

Kuva: Lauri

Sukat neuloin 7-veljestä langasta, kuviot keltaisella kaksinkertaisella ohuemmalla Pirtin kehräämön kampalangalla. Yhteensä lankaa kului 127g. Sukat ovat noin 42/43 kokoa.

Kuva: Lauri

Varressa silmukoita oli 54, alussa muutama kerros kierrettyä joustinneuletta 1o 1n, ja sitten muutama kerros pohjavärillä sileää ennen Carcassonne -ukkelikuviota, taas muutama kerros sileää pohjavärillä ennen varren alaosan pystyraitoja. Ennen kantapäätä kavensin silmukkamäärän 48:aan. Jalkaterästä tein yksivärisen; kantapää on sileä ranskalainen, kiilakavennukset joka toisella kerroksella, ja kärkikavennus omaan tapaani. Puikot olivat 3 mm:t, yksiväriset osuudet neuloin pyöröpuikoilla magicloopaten molemmat sukat yhtä aikaa. Kirjoneuleosuudet tein sukkapuikoilla yksi sukka kerrallaan.

Kuva: Lauri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti