torstai 31. heinäkuuta 2014

Pilvenpiirtäjä tai jotain sinnepäin

Vihdoin pari iltaa sitten hoksasin, että tällaiselle vilukissalle 20 asteen lämpötila illalla varjonpuoleisella pihalla on juuri sopiva villasilkkisen neuleen kuvaamiseen. Tätä tunikaa tulee varmasti käytettyä kaikkina vuodenaikoina, 45 silkkiä ja 55 % merinovillaa tekee siitä ihanan lämpimän ja pehmeän, muttei kuitenkaan liian kuuman kesäilloista talvipäiviin. Tunika valmistui... hmm no joskus tämän kuun alkupuolella, kai. Ihana lanka ja ihana neule, tykkään.

Suihkun jälkeen hiukset kiinni, ylös, pois tieltä, ja ei kun kuvaamaan. Onhan se tuo kuvakulma ja iltahämärä, joka tekee kasvoille varjoja, onhan. (olisi muuten tehnyt mieli rajata kasvoni pois tästä kuvasta, mutta kun se kuva nyt kuitenkin näyttää paremmalta näin, lukuunottamatta väsyneen ja ryppyisen näköisiä kasvojani)
 Muut kuvat onnistuin ottamaan niin, että kasvoni rajautuivat pois ja hyvä niin.

Tunikankin rypyt johtuvat tietysti niistä valaistus- ja muista olosuhteista, ei suinkaan siitä, etten höyryttänyt sitä ennen kuvausta.


Kyseinen tunika on tehty Veera Välimäen Lankaleikki -kirjan Pilvenpiirtäjä ohjeella, tai ainakin lähes. Minusta alkaa tuntua, että olen kykenemätön tekemään mitään täysin ohjeiden mukaan, vaan teen aina vähän oman pääni mukaan. Nämä Veera Välimäen yhtenä kappaleena neulottavat ohjeet vaikuttavat  niin hyvin suunnitelluilta, että olisi parempi noudattaa ohjeita täydellisesti, varsinkin kun itseni on hieman hankala hahmottaa vaatteen kokonaisuutta ennen kuin se on jo todella pitkälle neulottu, mutta tästä ainakin tuli hyvä kuitenkin.

Ohjeen soveltaminen alkoi kohdallani tyypilliseen tapaan langan valinnasta. Kirjassa käytetyt langat olisivat varmasti todella upeita ja ihania, mutta hankalasti hankittavia (melko hintaviakin ja vaikka olenkin valmis satsaamaan laadukkaisiin ihanuuksiin, ja käsinvärjäys on plussaa, haluaisin päästä hypistelemään ja näkemään värit oikeasti ennen ostamista). Joten tein tunikani BC Garnin Silkbloom Fino langasta, väri 17 (vaaleahko) harmaansininen. Alemmissa kuvissa väri on hieman todellista sinisempi ja vaaleampi, ja ylimmässä ehkä tummempi. Neuloin Knit Pron puisilla 3,75mm pyöröpuikoilla, joustinneuleissa puikkojen päät olivat kokoa 3,25 tai 3,5. Muita sovelluksia saatoin tehdä tai olla tekemättä en enää muista, mutta hihoista neuloin koko pitkät, koska halusin pitkät hihat. Lankaa kului 301 grammaa (6 kerää).

Ulkona sataa, myrskyää ja ukkostaa, joten taidan siirtyä sohvannurkkaan neulomaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti