sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Sukkasunnuntai

Tänään on kuulemma sukkasunnuntai, joten sopiva päivä esitellä valmistuneet sukat. Enpä ollutkaan tiennyt, että pääsiäissunnuntaita kutsutaan sukkasunnuntaiksi, mutta nyt tiedän. Viime postauksen kirjoitettuani katselin näitä sukkia, joista toinen oli jo valmiina, ja toinenkin vain vähän kesken, ja totesin, että ehkä olisi aika tehdä nämä jo valmiiksi. Kolme kuukautta nämä kulkivat mukanani etenivät erilaisissa odotustiloissa sun muissa sopivissa neulomistilanteissa.


2.1. aloitin näiden ihan tavallisten ohuiden villasukkien neulomisen Dropsin Fabel -langasta. Sukan suussa muutama kerros 2o 2n joustinneuletta lilalla lankajämällä ja loppu sileää perussukkaa punakirjavalla langalla. Ihan hyvin nämä pariksi tunnistaa, vaikka raidat jäikin täsmäämättä.  Silmukoita sukissa on 56, ja 2 mm:n sukkapuikoilla ne neuloin. Sopivat omiin noin 36 kokoisiin jalkoihini. Lankaa kului yhteensä 59 grammaa.


4 kommenttia:

 1. Lankalauantain tiesin, sukkasunnuntai oli itsellekin uusi juttu! Tietämättäni laitoin kuitenkin sunnuntaina sukatpuikoille... ;o)
  Ihanan väriset sukat teit, tykkään!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näistä valmiiksi kirjavista langoista ei aina tiedä, miltä ne näyttää valmiina sukkina, mutta näistä tuli kyllä oikein hyvät.
   Lankalauantain minäkin tiesin ennestään, mutta nyt sitten tiedetään sukkasunnuntaikin ;)

   Poista
 2. Kauniit! Jotenkin minulle tulee niin syksyinen olo tuosta värityksestä. Lienenkö juurikin syksyllä joskus neulonut tuota väriä sukkiin.
  Se rimpsuhan meni että malkamaanantai, tikkutiistai, keppikeskiviikko, tuhkatorstai, pitkäperjantai, lankalauantai ja sukkasunnuntai

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan noiden sukkien väritys ehkä enemmänkin syksyinen kuin keväinen, voimakkaita (ruska)värejä :)

   Näistä taitaa olla erilaisia versioita; minun lapsena oppimani rimpsu meni näin: malkamaanantai, tikkutiistai, kellokeskiviikko, kiirastorstai, pitkäperjantai, lankalauantai ja nyt siis uutena opin tämän sukkasunnuntain :)

   Poista