maanantai 15. joulukuuta 2014

Kaisla kämmekkäät

Eilen käytin tilaisuuden hyväkseni, ja kuvasin useampia valmistuneita töitäni, kun sain yhden veljistäni suostumaan malliksi. Suostutteluksi riitti se, että lupasin kuvata vain sukkia ja kämmekkäät, eikä mallista näy kuvissa muuta kuin välttämätön. Malli oli erittäin hyvä, muttei erityisen innostunut asiasta, joten pyrin hoitamaan kuvaukset nopeasti. Paikalla oli myös yli-innokas kuvausavustaja, joka hieman haittasi keskittymistä.

Yli-innokas kuvausavustaja

Neuloin nämä sillä toisella löytämälläni miesten kämmekkäiden ohjeella. Kaisla kämmekkäiden ohje löytyi Ullasta. Neuloin miesten koon mukaan eli 48 silmukalla, ja melkein täysin ohjeen mukaan. Paitsi, että käyttämäni lanka oli 7 veikan sijaan joitakin vuosia vanhaa Nallea (150g:n kerä!), jota kului 55 grammaa. Malli oli oikein mukava neulottava, ja nämä valmistuivat nopeasti. Voisin hyvin neuloa tällä mallilla myös itselleni, mutta toisaalta naisille sopivia malleja löytyy pilvin pimein, joten luultavasti valitsen jonkun muun mallin .

Eilen oli niin kaunis ja aurinkoinen sää, ja maassa oli sellainen puolen sentin kerros lunta. Täällä sitä lunta ei tosiaan satanut kuin noin puolen sentin kerros lauantain vastaisena yönä, mutta oli se niin kaunista, kun lauantaina ja sunnuntaina maa oli kuitenkin edes hieman valkoinen. Tänään olen kuitenkin ollut iloinen, että sitä lunta ei ollut enempää, eipä meillä sitten ollut loskaa ja jäätäkään, kuten siellä missä lunta oli ollut enemmän. Vettä satoi ja oli taas niin pimeä päivä, tietysti sade olisi mielummin saanut veden sijaan tulla lumena.

Joulukalenterisukkien päivän vihjeen ehdin kurkkaamaan vasta äsken, ja nyt pitäisi miettiä, mikä onkaan suosikkisupersankarini, mitä niitä nyt edes onkaan? Ja millä värillä neulomista se sitten tarkoittaakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti