maanantai 31. elokuuta 2015

Elokuun sukat

Elokuussa sukkakalenterin mallina oli Elsit. Jälleen kaunis malli ja tuttuun tapaan Niina Laitisen sukkaohje oli selkeä ja erittäin hyvä, mielenkiintoinen, mutta helppo neulottava. Neuloin sukat täysin ohjeen mukaan. Tosin neuloin 2,75 mm:n sukkapuikoilla, kuten yleensäkin Nalle -langasta sukkia neuloessani. Johtuiko sitten pienemmästä puikkokoosta tai mistä, mutta sukista tuli pienemmät kuin ohjeessa sanottiin. Nämä ovat noin 37 kokoiset (ei ainakaan 39). Enpä näille tosin ollut käyttäjääkään miettinyt valmiiksi, joten ei haittaa.


Ai niin, enpä neulonutkaan ihan täysin ohjeen mukaan. Kärkikavennukset oli suunniteltu ohjeessa tosi hyvin kuvioon sopiviksi, mutta jatkoin reunapalmikoita vielä yksien palmikonkiertojen verran pidemmiksi kuin ohjeessa. Juu, ja ainakin yksi virhekin sukkiin jäi, toisessa sukassa yksi palmikonkierto meni väärin päin.


Nämä sukat olivat KyJy nro 15. Aloitin neulomisen 6.8. ja sain valmiiksi 15.8. Lankaa näihin kului 78 grammaa. En oikein tiedä oliko tuo lankavalintani kovin onnistunut, mutten lähtenyt varta vasten ostamaan lankaa näihin sukkiin, eikä Nallelankavalikoimassani ollut kovin paljon vaihtoehtoja. Kerällä kuvittelin näkeväni langassa vihertäviäkin sävyjä, mutta taisin vaan kuvitella ;) Vähän turhan hailu ja sekava tuon langan väritys on minun makuuni, mutta ainakin lanka on riittävän vaaleaa, että kuvio erottuu siitä hyvin.

6 kommenttia:

 1. Ihania töitä oot teheny! :) tykkään tosi palijo tuosta huivista! Mukavia tulevan syyskuun päiviä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riksu! tuosta huivista tuli kyllä tosi ihana :) Oikein mukavaa syyskuuta sinullekin!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Rantapuikko! Nämä Niina Laitisen mallit on niin kauniita :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Päivikki! Niina Laitisen ohjeet on kyllä ihan parhaita näille paksummille sukkalangoille!

   Poista