torstai 20. elokuuta 2015

Synttärisukat veljelle

Tulipa tässä ihan vahingossa pidettyä kahden viikon tauko bloggaamisessa. Ei ole vaan huvittanut istua koneella, kun vihdoin koko kesän odottelun jälkeen on ollut mahdollista nauttia kesäisistä säistä ja ulkona olemisesta. Mutta, kun neuleita on kuitenkin valmistunut, niin jos nyt pikkuhiljaa saisin niitä tänne blogiinkin. 

KyJy:n aloitus nro 3 oli nämä ohuet miesten sukat Novitan Tico Tico langasta. Neuloin nämä 2,5 mm:n puisilla sukkapuikoilla. Ihan perussukat varresta aloittaen sinisävyiselläraitalangalla ja mustalla raidoittaen. 10 krs:ta 1 kiertäen oikein 1 nurin joustinneuletta mustalla, raidoitus 5 krs:ta raitalangalla, 4 krs:ta mustalla. Joustinneuleessa silmukoita oli 68, mutta totesin, että vähempikin riittäisi, joten neuloin jokaisen puikon kaksi viimeistä silmukkaa oikein yhteen ja jatkoin sileää neuletta 64 silmukalla. Tein kiilakavennukset pitenevin välein ja kärkikavennuksen omaan tapaani. Lankaa kului yhteensä 68 grammaa, raitalankaa jäi vielä vaikka toisiin sukkiin, ja mustaakin jäi vähän.

Ensimmäinen sukka valmistui nopeasti, mutta toinen alkoi edetä kunnolla vasta, kun päätin antaa nämä veljelleni synttärilahjaksi. Meinasi muuten jäädä parittomaksi, kaikkien uusien KyJy -aloitusten jalkoihin ;)

2 kommenttia:

  1. Auringosta ja lämmöstä kannattaakin nyt nauttia. Kauniit sukat =))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rantapuikko! Auringosta ja lämmöstä tuli todella nautittua, tänään onkin ollut jo viileämpää, ja pilvistä ja sadettakin on tullut.

      Poista