lauantai 19. syyskuuta 2015

Pölisevää pellavaa


Tällä kertaa neuloin villatakin pellavalangasta. Tämä olikin ensimmäinen kerta, kun neuloin pellavalankaa, ihan mukavaa neulottavaa, yllättävän pehmeää, mutta ehkä sen vuoksi niin kovin pölyävää. Lanka oli useamman vuoden varastossani villatakiksi muuntautumista odottanutta  ja tuotannostakin jo aikaa sitten poistunutta Dropsin Lin'iä. Neuloessa langasta lähti paljon höytyviä vaatteisiin ja sohvaan, imuri oli ahkerasti käytössä. Koska takki valmistui vasta tänään (nappien ompelu tökki jälleen ;) neulottua sain takin jo viime kuun puolella), en tiedä kuinka pitkään pölyämisongelma jatkuu. Tänään ainakin takista tarttui vielä jonkin verran pölyä mustiin housuihini, vaikka olin sen pessytkin.


Seuraavan pellavatakin tai -puseron aioin neuloa jostain ohuemmasta (ja toivottavasti vähemmän pölyävästä) langasta. Ehdottomasti tulen kuitenkin tulevaisuudessa neulomaan vielä jotain pellavasta.


Neuloin takin ylhäältä alas ilman ohjetta. Valitsin 5,5 mm:n pyöröpuikot, koska halusin neulepinnasta harvahkon ja laskeutuvan. Halusin takkiin hieman väljyyttä, reilusti levenevän helman ja kunnolla pituutta. Ennen kastelemista näytti siltä, että väljyyttä oli liikaakin, mutta kasteleminen muutti taas kaiken. Levittäessäni takkia kuivumaan yritin levittää sitä mahdollisimman paljon, ja silti se tuntui jäävän turhan kapeaksi. Eipä silti tykkään siitä kovasti tällaisena, mutta alemmat napit on parasta jättää napittamatta ;)


Tämä oli KyJy nro 7, aloitettu 3.7. ja saatu valmiiksi 19.9. Lankaa kului yhteensä 310 grammaa.


Olin laiska, enkä jaksanut käsitellä (taaskaan) kuvia mitenkään, ja koska keskittymiskykyni kuvia ottaessakin oli taas vähän sinnepäin, niin näillä mennään, päättömiä ja puolipäisiä kuvia kaikkine taustarojuineen ja muine vikoineen ;)

2 kommenttia: