keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Taimitarhan kukkasukat

 

Sain langanpäät pääteltyä ja sukat valmiiksi pääsiäiseksi. Näiden Niina Laitisen suunnittelemien Taimitarhan kukkasukkien ohje julkaistiin siis facebookissa Niina Laitinen designs:n sivulla kukkaraita kerrallaan 1.-13.3. Nyt koko ohje löytyy myös Niinan blogista ja Ravelrystä.


Tuttuun tapaan sovelsin taas omiani. Halusin sukista polvisukkien sijaan ylipolvensukat, joten tein alkuun pidemmän pätkän joustinneuletta ja muutamia lisäkerroksia, minkä jälkeen jatkoin ihan ohjeen mukaan kunnes olisi pitänyt tehdä kantapää. Jätin kyseisenä päivänä neulomisen väliin ja odotin seuraavan päivän kukkakuviota, jonka neuloin vielä varteen. Loppuosan sukista neuloin pelkällä pohjavärillä. Vaihdoin puikot 2,5 millisiin (kirjoneuleessa puikot olivat 2,75) ja neuloin nilkkaan 2o 2n joustinneuletta, toiseksi viimeisellä kerroksella kavensin silmukkamäärän 48:aan. Kantapäästä tein sileän vahvistamattoman ja kärkikavennukset omaan tapaani.


Vain ensimmäiset kukat on neulottu ohjeen mukaisella Nalle-langalla. Päävärinä on Rintalan tilan vaaleanharmaa Ilo&Suru sukkalanka, joustinneuleessa ja kukkaraitojen väleissä saman langan tummanharmaa. Kirjoneuleen vihreä, vaaleanpunainen ja sininen lanka ovat Handun TexIlua, ja keltainen lanka on Tukuwoolia. Yhteensä näihin meni lankaa 219g.


Näistä tuli aivan ihanat! Vaaleanpunainen ja vihreä lanka olisivat saaneet olla hieman voimakkaamman värisiä, jotta olisivat erottuneet paremmin (tai pohjaväri vaaleampi), mutta nämä olivat parhaat vaihtoehdot, jotka minulta löytyivät. Oikeasti ne erottuvat kuitenkin paremmin kuin kuvissa, eikä keltainen ole ollenkaan noin kirkas. Ja nämä langat ovat kuitenkin niin ihania, että pakko olla tyytyväinen :) Olisin myös mielelläni neulonut jalkaterän kukat, mutta käytännöllisyys voitti ;) Suunnittelen kyllä neulovani tällä ohjeella vielä nilkkasukat ohuemmasta langasta, jotta saan tehdä myös jalkaterään kirjoneuletta.

 
Kevätkalenterisukat valmistunevat huomenna, mutta eilen lähdin mukaan taas uuteen juttuun. Nyt onkin vuorossa jotain, mitä ei tässä blogissa ole ennen näkynyt, nimittäin virkkausta! Osaan (perusjutut) ja tykkäisin kyllä virkata, mutta mun nivelet on vähän eri mieltä, joten saa nähdä mitä tästä sitten tulee. Tuskin ainakaan peittoa, koska valitsemani langat ovat ohuempia kuin ohjeessa, eikä ne varmaan edes riitä, mutta alku ainakin näyttää hyvältä. Ja kyseessä on siis The Meadow Drops' mystery blanket cal, täällä. Eka vihje julkaistiin eilen, ja seuraava tulee 4.4.

16 kommenttia:

 1. Ihanat kukkasukat! Kiva että muutkin muokkaa ohjetta kuin minä:) On se kumma kun en malta ohjeen mukaan tehdä vaan pitää säveltää omiaan:D Mutta noinhan sitä saa oman näköistä, eikös vaan...
  Kivalta näyttää virkkaus, mulla ei kädet oikein kestä virkkausta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivikki! Joo, mä oon ihan toivoton ohjeiden noudattamisen suhteen ;), mutta toisaalta useimmiten onnistun kyllä säveltelemällä saamaan lopputuloksesta itselle paremmin sopivan :)

   Poista
 2. Aivan ihanat sukat! Hyvä projekti jämälangoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ingi! Juu, noihin kukkiin riittäisi aika pienetkin jämät, jos tekisi kaikista eri värisiä. Mä yritin saada näihin käytettyä tuon vaaleanpunaisen jämän, mutta sitäkin jäi ;) kaikkia muita olikin niin paljon, etten edes kuvitellut saavani niitä loppuun.

   Poista
 3. Kauniit sukat olet tehnyt! Oletpa löytänyt mielenkiintoisen projektin, pitää tutustua tuohon tarkemmin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneme! Oli niin kiinnostava projekti, että minäkin päätin yrittää virkkaamista ;)

   Poista
 4. Ihanat sukat ja värit ovat niin pääsiäiseen ja kevääseen sopivat! Maisema näyttää muutenkin jo tosi keväiseltä, vihdoinkin. Kivan näköisen virkkausprojektin olet myös aloittanut, pakko mennä kurkkaamaan lähtisikö myös mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saturnina! Niinpä, keväiset värit sukissa ja maisemassa, ihanaa, kun alkaa oikeasti olla vihdoin keväistä. Tänä aamuna täällä tosin näytti vähemmän keväiseltä, kun maa oli valkoisena ja taivaaltakin tippui jotakin valkoista, mutta onneksi on niin lämmintä ja aurinkokin alkoi paistaa, että nekin lumet suli :)

   Poista
 5. Ihanat sukat. Mäkin aloitin tuon mysteeripeiton teon. Nyt taas sitten odotellaan vihjeitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johku! Miten se onkin niin jännää ja kivaa odotella niitä vihjeitä :)

   Poista
 6. Tulin vaan ilmoittamaan...voitit arvonnassani sukkalangat. Onnea! Otatko yhteyttä pee.koo66@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivikki! Olipa ihana yllätys, laitoin s-postia.

   Poista
 7. Ihanat näin harmaina! Levollisen näköiset. (: Mie tein polvipituiset valkoisina, vihreällä teräosalla ja toiset mustat lyhytvartiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna Marjukka! Harmaat ovat tosiaan aika harmoniset, tykkään itsekin, mutta mietin, että valkoisella olisi saanut kivan raikkaat, ja musta toimii kivasti kontrastina kukille, täytyykin käydä kurkkaamassa sinun sukkiasi :) Olen muutenkin suunnitellut tekeväni vielä toiset lyhytvartisina ohuesta langasta, jospa tekisinkin ne valkoisina tai mustina.

   Poista
 8. Ihanat sukat=))
  Kivalta näyttää tuo uusi haaste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rantapuikko :) Mä taidan olla koukussa näihin haasteisiin, aina löytyy jotain uutta mielenkiintoista, johon pitää lähteä mukaan ;) ja nyt on kiva pitkästä aikaa virkata

   Poista