torstai 3. syyskuuta 2015

Puuteriroosa hampunverso sinapin kera


Eli siis hamppulangasta neulottu villatakki tai siis neuletakki, vai hampputakki ;) Nämäkin langat olin ostanut joskus muinoin (no ei nyt niin kovin montaa vuotta sitten, mutta luultavasti blogin aloittamista edeltävänä kesänä) aikomuksenani neuloa neuletakki. Mutta mitä lienen ajatellut lankoja ostaessani, kun niitä oli vain 5 vyyhtiä (siis 50 gramman vyyhtejä), tosin viime keväänä tähän lakkiin käyttämäni vyyhti saattoi kuulua alkuperäiseen takkisuunnitelmaani. Lankaa oli siis hiukan niukasti, mutta päätin yrittää pärjätä näillä.
 

Käyttämäni lanka oli AllHemp3 väreissä dusty rose, sprout ja dijon, joista kahta ensimmäistä oli 2 vyyhtiä ja kolmatta 1 vyyhti. Valmis takki painaa 240 grammaa, mutta kustakin kolmesta väristä jäi jäljelle vain noin metrin pätkät lankaa.


Neuloin takin ylhäältä alas yhtenä kappaleena. Mitään ohjetta minulla ei tähän ollut, mutta sovelsin aikasemmista ylhäältä alas neulomistani villatakeista oppimiani asioita, laskeskelin hiukan silmukkamääriä, ja sovitin tekelettä päälleni tarpeen mukaan. Tosin vielä takin valmistuttuakin pelkäsin sen kuitenkin olevan liian leveä ja lyhyt, mutta pesun jälkeen kuivuttuaan se oli juuri sopiva. No jaa, paitsi hihat on ehkä aika hassun pituiset; ylipitkät 3/4-hihoiksi, mutta liian lyhyet ollakseen täyspitkät. Mutta olkoon, kun ne on muuten ihan hyvät, näyttäköön vaan hassuilta.Neuloin vartalo-osan 3,75 mm:n pyöröpuikoilla ja hihat samaan aikaan 3,75 mm:n sukkapuikoilla, jotta sain langat riittämään samanlaiseen raidoitukseen molemmissa. Koko villatakin neuloin sileää oikeaa, ja lopuksi huolittelin sekä villatakin helman, etureunat että pääntien reunan kapealla i-cord -reunuksella (tai ainakin luulen, että sitä kutsutaan sillä nimellä) ja samalla tein napinlävet.


Tämä oli siis KyJy nro 12, jonka aloitin 14.7. ja sain valmiiksi 8.8. Käyttöön takki pääsi välittömästi ja olikin oikein hyvä lämmitin hellepäivien viileähköinä iltoina. Viime viikolla, tämän kesän viimeisenä hellepäivänä muistin sitten ottaa kuvatkin. Ja se, että takki on niin ryppyinen kuvissa johtuu siitä, kaivoin sen suoraan laukun pohjalta päälleni. Jos olisin levittänyt sen edes hetkeksi jonnekin oikenemaan ennen kuvien ottoa, ei noita ryppyjä olisi ollut :) Voisinkohan vaikka yrittää opetella kurkkaamaan peiliin ennen blogikuvien ottamista ;)


Napeista piti vielä sanomani, että ne jäivät yli Minetasta. Napit ovat kookosta ja sopivat mielestäni oikein hyvin tähänkin takkiin.


4 kommenttia:

 1. Kaunis takki ja sopii niin ihanasti ympäristöön!

  VastaaPoista
 2. Nätisti on onnistunut oma malli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! Tällä kertaa onnistui kyllä sen verran hyvin, että vähän jopa harmittaa, etten innoissani neuloessani huomannut kirjoittaa muistiin tekemisisäni :)

   Poista