keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Nyt neulotaan Taimitarhan Kukkasukkia

Facebookista löytyy Niina Laitinen designsin Taimitarhan kukkasukkaneulonta. Eli 1.-13.3. siellä julkaistaan joka aamu pätkä kirjoneulepolvisukkien ohjeesta, ja kuka vaan voi neuloa mukana, joko ohjeen ilmestymistahtiin tai omaan tahtiin. Joulun alla osallistuin Niina Laitisen joulukalenterisukkaneulontaan, ja kivaa oli. Sukista tuli aivan ihanat ja niitä oli hauska neuloa. Joten tietysti kiinnostuin nytkin. Mutta sopivien lankojen löytäminen ei ollutkaan ihan helppoa. Ohje on kirjoitettu Nalle -langalle, jota minulta löytyy 3 kerää, joista yksikään ei ollut sopivaa väriä (tai kaksi niistä olisi sopinut kukkien väriksi, mutta ei muuhun) Ja langan ostaminenhan ei ollut vaihtoehto, koska lankapaastoan. Mietin ohuista sukkalangoista neulomista, mutta sitten sukkien varsista olisi tullut lyhyemmät, mitä en halunnut. Lankakeriä tuli siis pyöriteltyä moneen kertaan, ja usemman kerran päätin unohtaa koko jutun, mutta lopulta päädyin ratkaisuun, joka toivottavasti osoittautuu onnistuneeksi.


Miksiköhän ne näyttää kuvassa ihan mutkaisilta ja erikokoisilta, kummallisilta, kun oikeasti ovat ihan hyvät. Neulominen ei kyllä ole sujunut ihan mutkattomasti. Ensin yritin tehdä molempia magic loopina yhdellä 2,75 pyöröpuikolla, joustinneule onnistui ihan hyvin, mutta kirjoneuleessa 80 cm:nen alkoi tuntua liian lyhyeltä. Otin avuksi toisen pyöröpuikon(60cm), käsittääkseni jotkut neulovat niinkin, mutta minä onnistuin saamaan aikaiseksi puikko- ja lankasotkun. 60 senttisellä pyöröllä ei (oikein) onnistunut magic loopaaminenkaan (yhden sukan), yritin kyllä. Joten kaivoin esille sukkapuikot, mutta 15 senttiset oli minusta liian lyhyet tähän, joten nyt looppaan yhtä sukkaa kerrallaan 80 cm:n pyöröillä ja toinen odottaa vuoroaan sukkapuikoilla (tai sillä 60cm pyöröllä). Niin, ja lankoja sotkin oikein urakalla. Kauhistuin nimittäin sitä pääteltävien lankojen määrää, jos katkaisen jokaisen langan joka välissä, ja ajattelin, että kuljetan vihreää ja tummanharmaata mukana ;) Huono, huono idea! Varsinkin, kun neuloin molempia sukkia samojen kerien sisältä ja päältä. Niin, että voitte yrittää kuvitella sen lankasotkun, kun neljää kerää ja kahta sukkaa, ja kahdeksaa niiden välillä kulkevaa lankaa on kieputeltu toistensa ympäri aika monen kerroksen verran, ja useampien puikkojen vaihtojen verran. EI KIVA! Mutta nyt on kahden ensimmäisen päivän osuudet tehtynä, HYVÄ!

Tapani mukaan soveltelen ja säveltelen omiani, jotta saan sukista itselleni sopivat. Aloitin sukat suunnilleen Nallen paksuisella tummanharmaalla Rintalan tilan Ilo & Suru -sukkalangalla, jolla neuloin ohjeen mukaista pitsijoustinneuletta, mutta paljon enemmän kerroksia(tavoitteenani on taas ylipolvensukat). Kirjoneuleessa pohjavärinä on saman langan vaaleanharmaa. Ensimmäiset kukat neuloin Nalle Taika jämällä, toiset kukat ja vihreä on Handun TexIlua, joka on selvästi ohuempaa (100g=n.350m) lankaa, mutta näillä mennään. Näihin kahteen ensimmäiseen osioon neuloin muutamia lisäkerroksia, mutta nyt aion jatkaa ohjeen mukaan.

4 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää. Minäkin täällä neulon kyseisiä sukkia:) Hiukan on ollut matkan varrella ongelmia ja mullakin tuo joustin kiertää kummasti. Mistä johtuneen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivikki, katselin muiden kuvia, ja aika monella tuntui joustin kiertävän, mutta ei kaikilla, ja Niinan mukaan hänellä ei kierrä, ihan ohjeen mukaan olen sen kuitenkin tehnyt, kumma juttu. Ilmeisesti kyllä se, että tein joustinta pidemmän pätkän korostaa sitä kiertymistä. Kiva nähdä, miten hienoja, vaikka erilaisia sukkia ihmiset tekee :)

   Poista
 2. Kauniit sukat täälläkin tuloillaan =))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rantapuikko, Niina on kyllä suunnitellut kauniit kukkasukat, jännä odottaa, mitä aina seuraavaksi tuleekaan.

   Poista