torstai 26. maaliskuuta 2015

Pitkän pitkät palmikkosäärystimet

 

Näiden Dropsin sivuilta löytyneiden sukkien neulominen oli pakko aloittaa heti, kun ohjeen näin. Minulla oli 4  kerää juuri sopivan väristä Novitan Suomivillaa, ja ajattelin, että teen varret sillä ja sitten sukkaosan 7 veikalla. Minulla oli melkein sopivan väristä 7 veikkaakin valmiina. Mutta suunnitelmat muuttuu, ja lopulta näistä tulikin tällaiset ylipitkät säärystimet, joihin otin palmikkomallit tuosta sukkaohjeesta.

 
Neuloin nämä magic loopina 4 mm:n pyöröpuikoilla molemmat yhtä aikaa. Loin 65 silmukkaa per säärystin ja neuloin ohjeen mukaista joustinneuletta 3 cm:ä ja jatkoin ohjeen mukaisilla pikkupalmikoilla 24 cm:ä. Koska olinkin päättänytkin tehdä säärystimet en kääntänyt työtä vaan sovitin seuraavan palmikkokuvion mahdollisimman hyvin ensimmäisen jatkoksi. Pohjekavennukset tein takaosan nurjan osion reunoissa. Yhteensä neuloin toista palmikkokuviota n. 44 cm:ä ja lopuksi joustinneuletta 4 cm:ä. Säärystimien koko pituus on noin 75 cm:ä. Viimeiset noin 23 cm:ä neuloin toisella langalla. 

Muuttaessani suunnitelmia tiesin Suomivillan loppuvan kesken, ja alkuperäisen suunnitelmani 7 veikka oli sen verran eri väristä, etten halunnut jatkaa säärystimiä sillä. Olisin voinut käydä ostamassa lisää Suomivillaa ennen lankapaaston alkua, mutta olinhan päättänyt olla maaliskuun alunkin ostamatta lankaa. Sitä paitsi, olisin varmasti tullut kaupasta useamman kuin yhden kerän kanssa kotiin, joten päätin etsiä erään kadonneen lankakerän, jonka ajattelin sopivan tarkoitukseen. Kyseinen kerä oli Rintalan luomutilan Ilo ja Suru -sukkalankaa, ja vaikka sekin oli selvästi eri väristä kuin Suomivilla ja ohuempaakin, mielestäni se sopi kuitenkin hyvin näiden säärystimien alaosaan.


Tämä oli ensimmäinen kerta, kun neuloin Suomivillaa, mutta onneksi olen hamstrannut sitä, ihanan pehmeää lankaa, toivottavasti tätä olisi vielä myöhemminkin saatavissa, sillä tämän kokeilun jälkeen varmasti keksisin sille muitakin käyttötarkoituksia. Langan ihana lampaan tuoksu on hmm... aika voimakas. Ja 50 gramman kerä on turhan pieni. Mutta muuten 100%  ihanaa, suomalaista ja villaa!


Lankapaaston alkaessa nämä olivat pikkuisen kesken, yhteensä näihin meni 234 grammaa lankaa, josta 7 grammaa on neulottu lankapaaston aikana. Olen minä muutakin neulonut, maaliskuun sukat sain tänään neulotuksi, vielä pitäisi etsiä niihin sopivat napit ja ommella ne paikalleen. Ja saman tien aloitin sitten seuraavien sukkien neulomisen.

4 kommenttia:

 1. Hienot säärystimet, näyttävät tosi lämpimiltä. Saat kohta muuttaa blogisi nimeä, koska näyttää siltä että täällä valmistuu niin paljon neuleita :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ovat aivan ihanan lämpimät, ajattelin niitä tehdessä, että ovat liian lämpimät enää tänä keväänä käytettäväksi, mutta viime päivinä on ollut niin kylmää, että ovat olleet jo kovasti käytössä.

   Olen itsekin hämmästellyt tätä valmistuneiden neuleiden määrää :-) mitä on tapahtunut, kun täällä ei enää pyöri samat keskeneräiset neulomukset kuukausikaupalla, vaan saan valmistakin aikaiseksi! vaikka ehkei ihan vielä ole syytä sentään blogin nimeä vaihtaa, jostain tänne aina näitä keskeneräisiäkin ilmaantuu ;)

   Poista