torstai 12. maaliskuuta 2015

Kierrätysompelua

Vaihtelun vuoksi ajattelin esitellä muutamia viime aikaisia ompeluksiani. Ompelukseni ovat mallia ei voisi olla helpompaa, kussakin työssä on yksi ainoa saumurilla surautettu sauma.

Ensin ompelin kaksi koti-/olo-/yömekkoa. Sinisen mekon yläosaksi laitoi sinisen topin. Vihreän hameosan yläosaksi valitsin t-paidan, joka oli hieman nuhjaantunut kainaloistaan, mutta josta sai helposti hihattoman leikkaamalla hihat pois. Hameosat sain kahden käytössä kainaloistaan nuhjaantuneen t-paitani alaosasta leikkaamalla siitä kohdasta, jossa leveys oli sama kuin yläosan alareunan leveys. Ompelin saumurilla ylä- ja alaosan kiinni toisiinsa.


Ja koska tuunauspinossa oli vielä kaksi toppia, jotka olivat sen verran muotonsa menettäneitä, etteivät enää kelvanneet käyttöön, päätin kokeilla saisiko niistä hyvin yksinkertaisesti, ompelemalla helman saumurilla umpeen, kauppakassin. Toimii, mutta hieman tätä voisi ehkä jatkokehitellä fiksumman näköiseksi, ja sangat (olkaimet) täytyy lyhentää (laiskana solmin ne vaan lyhyemmiksi).

 

Aloin taas miettiä, että pitäisikö satsata kunnolliseen ompelukoneeseen. Olisi kiva pitkästä aikaa ommella jotain kunnollistakin, mutta nykyinen ompelukoneeni ei ole oikein yhteistyöhaluinen.


2 kommenttia:

  1. Hienot mekot ja tosi hyvä kierrätysidea tuo t-paitojen ompeleminen mekoiksi. Taidan itse ruveta satsaamaan saumurin hankkimiseen kun sillä saa noin kätevästi vanhoille t-paidoille 'uuden elämän'.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen ommellut tällä idealla useita mekkoja ja uudistanut toppeja, kivoja tulee ja helposti. Saumuri on kyllä tosi kätevä näiden ompelussa, mutta ompelukoneellakin onnistuu, kun siinä vaan on sopiva jousto-ommel, ja valitsee t-paidat, jotka ei ole liian joustavaa ja ohutta materiaalia.

      Poista