lauantai 27. joulukuuta 2014

Knotty sormikkaat

Jostain syystä en ole koskaan aiemmin tullut neuloneeksi sormikkaita. Ajattelin jotenkin aina, että niistä on vaikea saada sopivia ja hyvin istuvia, eikä mikään ole ärsyttävämpää kuin liian löysät sormikkaat. Kuvittelin myös, että kymmenen sormen neulominen olisi tylsää ja ärsyttävää. Koska kuitenkin haluan aina kokeilla uusia asioita ja opetella uutta, kummitteli sormikkaiden neulominen jossakin taustalla vaikka kuinka kauan. Sopivan ohjeenkin löysin jo aikaa sitten, Julie Muellerin ohje knotty gloves löytyy ilmaiseksi ravelrystä.


Vihdoin sitten joskus marraskuun loppupuolella sain aikaiseksi aloittaa näiden neulomisen, eikä siinä sitten kauan mennytkään, kun ne olivat valmiit. Olin todella yllättynyt siitä, miten helppoa ja nopeaa näiden neulominen oli, ja miten täydellisen ihanat ja sopivat näistä tuli. Sain jopa langanpäät pääteltyä melko nopeasti, marraskuusta asti nämä ovat sitten odotelleet valmiina, ensin kuvaamista ja sitten vaan bloggausta.


Sormikkaat neuloin 2 mm:n puisilla sukkapuikoilla vaaleansinisestä Step Classic -langasta, jota kului 48g. Olin jostain syystä ladannut ruotsinkielisen ohjeen, ja olikin ihan hauska lueskella ruotsinkielistä ohjetta, ja tutustua ruotsinkieliseen neulesanastoon. Vaikka eipä näiden neulomiseen paljon ohjetta tarvinnut lukea, kaaviokin eteni niin loogisesti, että kun sen sai alkuun sujumaan, niin sitäkään ei tarvinnut koko aikaa tuijottaa.


 Näistä tuli niin ihanat, että tuskin jäävät viimeisiksi sormikkaiksi, jotka neulon.

2 kommenttia:

  1. Mie kuolasin tuota samaa ohjetta ja olihan se pakko itelle ladata. Saa nähdä toteutuuko sukassa vaiko jossain muussa tuo palmikko. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä aivan ihana palmikko, sopisi varmaan hienosti sukkiin!

      Poista