maanantai 16. maaliskuuta 2015

Kännykkäät


Kuukausi sitten Neulisti Missä neuloimme kerran -blogista esitteli neulomansa ja suunnittelemansa kynsikäslapaset eli kännykkäät nimeltään Vasama. Ja minä tiesin, mitä neuloisin veljelleni syntymäpäivälahjaksi. Vajaan viikon mietin lankavalintaa, koska ohjeessa käytetyn kaltaisia ihanuuksia ei lankavarastoni sisällä, mutta monia muita kylläkin. Joten lankana näissä ihanan pehmeä ja kestävä Vuorelman Veto, jota kului 88 grammaa. Neuloin näitä niin pitkälle kuin mahdollista yhtä aikaa 3 mm:n pyöröillä, ja sormiosat samanpaksuisilla sukkapuikoilla.


Näitä oli mukava neuloa, ohje oli selkeä ja hyvä. Juuri sellainen ihan paras, että sitä ei tarvi koko ajan kytätä, ja työ etenee, mutta riittävän mielenkiintoinen, ettei neulominen käy tylsäksi. Mietin jopa, että jospa joku toinenkin veljistäni saisi samanlaiset, mutta  mahdanko kuitenkaan tarttua samaan ohjeeseen toistamiseen. Ja kynsikäslapasten neulomisessä yleensäkin on se huono puoli, että pääteltäviä langanpäitä on aivan liikaa. Tällä kertaa langanpäät kuitenkin tuli pääteltyä ihan hyvissä ajoin ;)


Eilen syntymäpäiväsankari sai kynsikäslapasensa, ja minä sain kuvat niistä saajan käsissä.6 kommenttia:

 1. Kauniit! Nuo langanpäät ovat kynsikkäissä se huonoin puoli...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kynsikkäissä, kun ei mitenkään saa vähennettyä pääteltävien langanpäiden määrää, ja näissä noista hupuista tuli vielä muutamia lisää, mutta sain sentään valmiiksi ;)

   Poista
 2. Hienot ovat ja hyvä lahjaidea,varsinkin miehille, joille on niin vaikea keksiä hyviä lahjaneuleita eikä aina haluaisi sitä sukkapariakaan tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä ohje ilmestyi juuri sopivasti veljeni synttäreitä ajatellen, koska miehille tosiaan on vaikea keksiä sopivia lahjaneuleita, muita kuin sukkia. Olenkin yrittänyt napata ohjeita talteen, aina kun jonkun hyvän idean löydän.

   Poista