perjantai 30. lokakuuta 2015

Kukkapeitto

Olin jo pidemmän aikaa halunnut neuloa suorakaiteenmuotoisen puuvillaisen sinisävyisen paloista kootun päiväpeiton/torkkupeiton sängylleni. Sopivan ohjeen löytäminen ei vaan tuntunut olevan helppoa. KyJyn myötä päätin kuitenkin paneutua sopivan ohjeen etsintään ja toteuttaa vihdoin peiton.

Aikani etsittyäni löysin Dropsin nettisivuilta, täältä, kukkakuvioisen ruutupeiton ohjeen. Neuloin peittoni palat Dropsin ohjeen mukaan, mutta muuten sovelsin aika paljon.

Neuloin peittoni erilaisista puuvilla- ja puuvillasekoitelangoista, ja koska osa langoista oli muita ohuempia, ja paloista piti saada aika lailla samankokoisia, tein ohuemmilla langoilla neulottuihin kukkiin yhden lisäyskerroksen enemmän. En päätellyt palojen silmukoita vaan siirsin ne langalle odottamaan yhdistämistä.


Kokosin peiton 24:stä n. 30 cm x 30 cm palasta. Yhdistin palat toisiinsa ja päättelin silmukat samalla virkkuukoukulla, lopuksi poimin kaikki reunasilmukat langoilta puikoille ja neuloin muutaman kerroksen ainaoikeaa reunustamaan peittoa. Valmiin peiton koko on n. 120cm x 190 cm.

Peiton neuloin 4 mm:n sukkapuikoilla sekä pyöröpuikoilla.

 

Käyttämäni langat olivat: Dropsin Muskat, Muskat Soft ja Safran, Sublimen organic cotton, bamboo & pearls ja soya cotton, Vikingin Milk & Honey ja Sandnesin Mandarin Classic. Lisäksi oli joitakin pieniä jämiä muita puuvillalankoja. Näistä bamboo & pearls on bambusta ja helmistä tehtyä viskoosia, soya cotton sisältää puuvillan lisäksi 50% soijaa, milk & honey sisältää puuvillan lisäksi 30 % maitokuitua. Muut langat ovat 100% puuvillaa. Lankaa kului yhteensä 1161g.


KyJy nro 18 peitto puuvillalangasta, aloitettu 15.8. valmis 26.10. langanmenekki 1161g.

6 kommenttia:

  1. Voi kuinka nätti! Kivat värit ja kuviotkin ovat erilaisia mitä yleensä on nähty.

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana! Värit sointuu hyvin yhteen.

    VastaaPoista
  3. Liki mykistyneenä kykenen kommentoimaan vain yhdellä sanalla: KAUNIS!

    VastaaPoista