keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Pirteä Peipponen

Tulikin pidettyä blogissa vähän pidempi joulutauko kuin oli tarkoitus. Joulu meni mukavan rauhallisesti veljien ja isän seurassa. Aika kului kuin siivillä, vaikkei mitään erityistä ohjelmaa ollutkaan, lautapelejä pelaten, syöden, ulkoillen, leffoja katsellen, ja toki ehdin myös neuloa :) Valmiita neuleita olisi esiteltävänä vaikka kuinka paljon, mutta joulukuussa valmistuneiden neuleiden esittely taitaa jäädä ensi vuoden puolelle, osa on vielä kuvaamattakin, ja osa kuvista on veljien kameroissa.


Nyt on kuitenkin vuorossa jotakin, jonka olen unohtanut blogata. Marraskuisen huivimaniani kolmas ja viimeinen huivi oli Heidi Alanderin suunnittelema Peipponen. Ohje löytyy ilmaiseksi Ravelrystä. Jännästi sattui, että tämän vuoden ensimmäinen neulomani huivi oli Heidi Alanderin Nurmilintu, ja viimeinen tämä Peipponen. Muita hänen suunnittelemiaan malleja en olekaan vielä neulonut, mutta tulen kyllä varmasti vielä neulomaan. Tykkäsin Peipposen neulomisesta paljon enemmän kuin Nurmilinnun neulomisesta, ja oikein kivan mallinen ja kauniskin tästä tuli. Minä ilmeisesti neulon mieluummin pitkiä nurjia kerroksia kuin ainaoikeaa ;)


Yritin ennen huivin aloittamista löytää tietoa siitä, minkä kokoinen huivista pitäisi tulla, mutten löytänyt sitä mistään. Käyttämäni lanka oli nimittäin paksumpaa kuin ohjeen lanka ja olisin voinut neuloa huiviin vähemmän sileää neuletta. Lopulta päätin kuitenkin neuloa ihan ohjeen mukaan, koska iso huivi on mielestäni parempi kuin liian pieni. Neuloin huivin 5,5mm:n pyöpuikoilla Dropsin Baby Merinosta, jota kului 140g.

 
Ihan reilun kokoinenhan siitä sitten tuli, mutta hyvä niin, tykkään! Yläreunan leveys on reilu pari metriä, vaikka jätin huivin pingoittamatta. Tästä huivista tuli oikein passeli laiskan naisen viimeistelyllä, eli kastelin huivin, ja levitin muotoonsa patjan päälle sijauspatjan alle, ja annoin kuivua ;) En tiedä teinkö huivin aloituksessa jotain väärin, vai miksi aloituskohta (yläreunan keskellä) jäi hieman kuprulle, mutta se on pikkuvika, kun muuten olen kokonaisuudessaan oikein tyytyväinen tähän huiviin.

PIRTEÄÄ UUTTA VUOTTA KAIKILLE!

2 kommenttia:

 1. Onpa tosi sievä Peipponen :)
  Mullakin taitaa olla Nurmilintua pari tehtynä ja yksi kesken, kun tulee lahjaksi ei vielä ole mikään kiire :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Virpi!
   Tästä tuli kyllä kiva :) Mulla yleensä jää yhteen per malli, vaikka olisi kuinka kaunis ja mukava neulottava, kun aina löytyy uusia kiinnostavia ohjeita kokeiltavaksi ;) Nurmilintu onkin oikein hieno lahja.

   Poista