torstai 23. helmikuuta 2017

Fredrica II

Neuloin syksyllä itselleni luonnonvalkoisen pipon Niina Risulaisen suunnittelemalla Fredrica -ohjeella. Jo heti silloin ajattelin, että haluaisin tehdä samalla mallilla toisenkin pipon, punaisena. Mutta en olisi yhtään yllättynyt, jos en olisi koskaan saanut aikaiseksi toista pipoa, koska minusta on vaan aina kivempi kokeilla uusia malleja kuin neuloa sama moneen kertaan, mutta tässä se nyt on, punainen Fredricani.

Tammikuussa huomasin Ravelryssä lankakauppa Kerän järjestämän Päästä varpaisiin -haasteen, jossa neulotaan tammikuun 4. ja marraskuun 20. päivän välillä 9 vaatetta itselle. Ensimmäiseksi haasteessa neulottiin pipo, ja koska huomasin haasteen alkamisen vähän myöhässä, en halunnut käyttää aikaa mallin etsimiseen, varsinkin, kun tiesin tämän mallin hyväksi ja olin halunnut tehdä tämän pipon myös punaisena itselleni. Ja tämän pipon neulominen oli aivan yhtä mukavaa (ellei jopa mukavampaakin) tällä toisella kertaakin, ja siita tuli aivan ihana punaisena.

Neuloin pipon purkulangasta (neuloin suoraan purettavasta villatakista), joka oli Dropsin Big Merinoa ja sitä kului tähän 132g. Tälläkin kertaa tein pipon ilman tupsua, ja koska lankani oli vähän paksumpaa tein piposta yhden mallikerran lyhyemmän kuin ohjeessa. Silmukoita minulla oli kuitenkin ihan ohjeen mukainen määrä. Neuloin joustinneuleen 3,25 mm:n puikoilla, ja palmikko-osuuden 5 mm:n puikoilla.

4 kommenttia:

 1. Ihanan lämpöisen näköinen pipo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Amria, se on ihanan lämpöinen ja muutenkin ihana :)

   Poista
 2. Kaunis pipo! Olisi mielenkiintoista kuulla sinun langanosto tottumuksista/tavoista.

  Aurinkoista neulekevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos,ja kiva kuulla, langanostoasiaa siis luvassa :)

   Aurinkoista neulekevättä myös sinulle!

   Poista