lauantai 11. helmikuuta 2017

Keltainen pitsineuletakki

Tämän neuletakkini neuloin Saumatonta neulontaa -kirjan Pitsineuletakin -ohjeella. Tosin tapani mukaan tein malliin aika paljon omia muokkauksia matkan varrella. Neuloin takin siis jo viime vuoden puolella, ja veljeni Antti otti siitä kuvatkin jo joulukuun lopussa, mutta sain vasta nyt kirjoitettua tämän postauksen.

Kuva: Antti
Takki neulottiin ylhäältä alas yhtenä kappaleena ja minä neuloin sen villasilkkilangasta, jonka olin ostanut merinosilkkinä, mutta minusta se ei tunnu sillä tavalla pehmeältä kuin merinon pitäisi tuntua, joten ehkä se on oikeasti jotain muuta villaa. Aluksi pelkäsin sen olevan ehkä vähän pistelevääkin, mutta sitä oli kyllä mukava neuloa, eikä se lopulta ole pistellyt käytössäkään. Ensimmäisen muokkauksen malliin tein heti pääntielle, josta neuloin pyöreän sijaan v-mallisen. Hihoista tein täyspitkät ohjeen 3/4-hihojen sijaan ja neuloin hihansuihin kierrettyä joustinneuletta. Koko takistakin tein selvästi pidemmän ja siksi tein myös lisäyksiä helmaan, ja sivuihin neulottuja pitsikaitaleita jatkoin myös helman joustinneuleessa. Lopuksi neuloin etureunoihin ja pääntielle kapean i-cord-reunuksen ohjeen mukaisen joustinneuleen tilalle.

Kuva: Antti

Neulomiseen sen sijaan käytin ihan ohjeen mukaisia puikkoja. Eli 3,25 mm pyöröillä neuloin takin ylä- ja alaosan sekä hihat ja vyötärömuotoilut takkiin tehtiin neulomalla keskiosa 2,75 mm pyöröillä. Lankaa takkiin kului 233g (eli noin 932 m).

Kuva: Antti
Mallina olo ei näitä kuvia ottaessa oikein sujunut, valoa oli joko liian vähän kuvaamiseen, tai sitten aurinko häikäisi niin, että siristelin silmiäni, mutta eiköhän näistä nyt kuitenkin aika hyvän käsityksen takista saa. Ai niin, neuloin i-cord-reunukseen kyllä napinlävetkin, mutta sitten päätin takin olevan parempi ilman nappeja. Joten nyt olen käyttänyt sitä ihan avonaisena.

6 kommenttia: