perjantai 24. helmikuuta 2017

Pyörre -kauluri


Lankakauppa Kerän Päästä varpaisiin -haasteen toisena tehtävänä oli neuloa huivi (tai mikä tahansa kaula-asia). Minä neuloin ensin tämän kaulurin, ja myöhemmin vielä huivin, jonka kylläkin aloitin ensin tästä langasta. Mutta siitä huivista kirjoitan myöhemmin oman postauksen.


Aloitin kaulurin neulomisen Veera Välimäen Pyörre -tuubihuivin ohjeella, koska en löytänyt mielestäni sopivaa kauluriohjetta. Pyörre -ohje löytyy Huivileikki -kirjasta. Kaulurin alaosan neuloin siis ihan ohjeen mukaan, ja sitten aloitin kavennukset sovittaen ne palmikonkiertoihin. Ihan yhdellä yrittämällä se ei onnistunut, vaan jouduin myös purkamaan ja neulomaan uudestaan pätkän ennen kuin olin tyytyväinen kavennuksiin. Mutta lopputulos on sellainen kuin halusinkin.


Neuloin ensimmäistä kertaa kaulurin itselleni, enkä ollut koskaan aiemmin neulonut tästä Malabrigon Arroyo -langasta mitään. Mutta sitä oli aivan ihana neuloa. Langan värisävy on nimeltään Jupiter, ja minusta sen upeat (viinin)punaisen(ruskean) sävyt tulevat hienosti esille tässä mallissa, mutta väri oli kyllä vähän hankala kuvattava. Käytin langan niin loppuun kuin uskalsin, muutama gramma jäi lopulta jäljelle, ja 97g punnitsin kaulurin painavan. Puikot oli 4,5 milliset.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti