tiistai 14. maaliskuuta 2017

Liekehtivät mangot

Väriä harmaaseen päivään eli sukat itselleni ihanasta Louhittaren Luolan Väinämöisestä. Väri on nimeltään mango ja sukkien mallineuleen otin Autumn Fires -sukkaohjeesta. Ohjeesta poiketen neuloin mallineuletta vain sukkien etuosaan ja vähentämällä nurjia silmukoita pienensin vähän kuvion silmukkamäärää. Lisätietoja tekemistäni muutoksista löytyy Ravelryn projektisivultani, täältä.

Neuloin molemmat sukat yhtä aikaa magic-loopina varpaista ylöspäin, jalkaterän ja varren alaosan 2,5 mm:n puikoilla. Varressa vaihdoin puikot paksumpiin, ensin 2,75 mm:iin ja sitten vielä 3 mm:iin, ja resorissa takaisin 2,5 mm:iin.

Neuloin sukista juuri niin pitkät kuin yhdestä 100g:n vyyhdistä sain. Voi olla, että aavistuksen lyhyemmät, sellaiset normaalit polvisukat, olisivat käytännöllisemmät, mutta minusta pidemmät ovat paremmat, mielelläni olisin tehnyt ylipolvensukat, jos vaan lankaa olisi ollut enemmän :)

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun neuloin Louhittaren Luolan Väinämöisestä (tosin nyt minulla on siitä tekeillä hame). Upean värin takiahan minä tämän langan ostin, mutta oikein mukavaa neulottavaakin se oli. Sen verran hintava lanka (tietenkin, käsinvärjättyä, kun on), vaikka alennuksella ostinkin, ettei ihan vakiosukkalangakseni pääse, mutta toivottavasti voin aina välillä hemmotella itseäni joillakin upean värisillä Väinämöisilläkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti