tiistai 28. maaliskuuta 2017

Ei kalat tai hylkeet vaan hiiret

 
Maaliskuun alussa neuloin veljenpojalleni 3-vuotissyntymäpäivälahjaksi lapaset. Halusin tehdä eläinlapaset, mutta en löytänyt mitään tarkoitukseen sopivaa valmista ohjetta. (esim. Ravelrystä löytyy kyllä vaikka kuinka paljon kivoja eläinaiheisia lapasia, mutta en löytänyt tarpeeksi yksinkertaisia tämänkertaiseen tarpeeseeni) Ajatuksenani oli neuloa lapaset harmaasta Dropsin Alpacasta ja siksi päädyin käyttämään tätä ohjetta. Ohjetta tarvitsin siis siihen, että saisin edes suunnilleen 3-vuotiaalle sopivat lapaset, ravelryn projektisivultani löytyy muistiinpanoni siitä, miten taas soveltelin omiani. 2,5 mm:n puikoilla neuloin ja lankaa kului 23g.

 
Ajatuksenani oli siis neuloa peruslapaset, joita voisi käyttää myös aluslapasina toisten lapasten alla (siksi niissä ei saanut olla mitään ylimääräisiä "ulokkeita", kuten korvia ym.), ja joista saisin eläinlapaset kirjomalla niihin silmät, suut ja muut. Lapasten värin perusteella ajattelin, että lapasista voisi tulla hiiret, mutta koska kirjominen osoittautui vielä odotettuakin hankalammaksi, ja aikani nyherrettyäni päädyin hyvin minimaalisiin kirjontoihin, mietin, että voisivathan ne olla hylkeetkin. Mielenkiinnolla odotin, että kuinka 3-vuotias lapsi lapaset näkee; "tunnistaako" hän ne eläimiksi, ja jos niin miksi eläimiksi.

Pakko kertoa, että lahjan avausvaiheessa lapaset ohitettiin "sukkia, sukkia" kommentilla (johon huomautettiin kyllä, että kyseessä oli lapaset ei sukat), koska traktorit, autot ja muut lelulahjat olivat selvästi kiinnostavampia. Mutta hieman myöhemmin syntymäpäiväjuhlien loppupuolella, kun uusien lelujen ensihuuma oli jo hieman hiipunut, halusin nähdä olivatko lapaset sopivat. Veljenpoika oli ihan innokas sovittamaan lapasia, ja silloin hän myös huomasi, että kyseessä oli hiiri-lapaset. Ja hiiret pääsivät samantien myös leikkiin; joutuivat mm. hiirenloukkuun, mutta pääsivät sieltä vapaaksi, ja kävivät vähän myös "peloittelemassa" ihmisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti