torstai 2. maaliskuuta 2017

Kauluri veljelle


Tämän kaulurin neuloin yhdelle veljelleni syntymäpäivälahjaksi. Hän sai sovittaa isälleni isänpäivälahjaksi neulomaani kauluria, ja hän toivoi omastaan hieman pidempää ja kapeampaa kaulasta, ja alaosan olevan leveämpi ja pidempi niskasta kuin edestä.


Isän kauluriin neuloin 2o 2n -joustinneuletta 18 cm 100:lla silmukalla, ja tähän veljen kauluriin noin 19 cm 96:lla silmukalla. Isän kauluri oli käytössä vähän leventynyt ja lyhentynyt, joten en uskaltanut vähentää enempää silmukoita (tai tehdä pituutta), jottei se olisi aluksi liian kireä. Yläosan neuloin kaksinkertaisella Dropsin Baby Merinolla (kuten isän kaulurissakin) 3,25 mm:n puikoilla.

 

Tällä kerralla neuloin alaosan 4,5 mm:n puikoilla Lana Gatto Camel -hair langalla, joka on aivan ihanan pehmeää ja lämmintä merinovillakamelinkarva sekoitetta. Ja aluksi neuloin niskaan lyhennettyjä kerroksia lisäten samalla silmukoita. Neuloin niskapuolen itseasiassa kahteen kertaan, että sain lyhennetyt kerrokset ja silmukoiden lisäykset tehtyä mielestäni sopivassa suhteessa, enkä tietenkään tehnyt muistiinpanoja, joten en osaa kertoa tarkemmin, miten ne tein :) Lyhennettyjen kerrosten jälkeen neuloin kaikilla silmukoilla ja tein lisäykset myös etupuolen oikeiden raitojen keskellä, mutta tässä kaulurissa en tehnyt lisäyksiä ollenkaan nurjissa raidoissa edessä (koska olin lisännyt takana sen verran enemmän, ettei se mielestäni ollut tarpeen.


Ai niin, lankaa kului yhteensä 88 grammaa. Yksi kokonainen 50 gramman kerä Baby merinoa ja 38 gramman jämäkerän Camel hair -lankaa neuloin ihan loppuun, ja lopuksi tein päättelyn mustalla jämälangalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti