sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Korinpohja-kämmekkäät

Saatuani ensimmäiset korinpohjasukat langanpäiden päättelemistä vaille valmiiksi, aloitin ne alunperin aikomani kämmekkäät. (ja langanpäät sukista on edelleen päättelemättä)


Ohje löytyy Ullasta. Vähän toki taas sovelsin omiani, mutta aika pitkälti neuloin tällä kertaa ihan ohjeen mukaan. Käytin näihin Pirtin kehräämön nylon vahvistettua karstalankaa 140 tex x3 (samaa kuin sukkiin, paitsi tämä oli värjättyä ja sukissa oli luonnonväristä). Koska ensimmäisistä yrityksistä tuli liian isot, neuloin nyt M koon ohjeen mukaisilla silmukkamäärillä, pituuksissa sitten sovelsin vähän joka suuntaan. Lankaa kului 58g.



Huonot kuvat ja minun käteeni liian isot, mutta nämä menivätkin veljelleni. Olisiko jollakulla antaa vinkkejä mistä löytyisi hyviä ohjeita miesten sukkiin, kämmekkäisiin, lapasiin yms. Tähän asti olen neulonut veljilleni ja isälleni harvakseltaan ihan perussukkia ja joitakin satunnaisia lapasia ja pipoja. Sukkiin ainoaa vaihtelua ovat tuoneet erilaiset raidat, ja kaipaisinkin hieman enemmän vaihtelua niiden neulomiseen. Neulominen olisi mielenkiintoisempaa, kun saisi neuloa jotain vähän erilaista. Samasta Ullasta löytyi toinenkin ohje, jolla aion neuloa kämmekkäät jollekin toiselle veljistäni, mutta muita ohjeita en löytänyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti