keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Huivisirkus

Tai Sirkus-huivi, tai ainakin jotain sinne päin. Pari viikkoa sitten torstaiaamuna kaivelin huivilaatikkoani, enkä löytänyt sieltä sopivaa huivia. Kaikki löytämäni huivit olivat joko liian ohuita tai väärän värisiä. Punaista olisi pitänyt löytyä tai ehkä valkoista, mutta jotain paksumpaa kuin ohuenohuet alpakkasilkkiset pitsi-ihanuudet. Torstai-iltana selailin sitten Veera Välimäen Huivileikki -kirjaa ja pengoin lankavarastojani sopivan ohjeen ja sopivien lankojen löytämiseksi. Molemmista löytyi muutamia varteenotettavia vaihtoehtoja, joista valitsin ensimmäiseksi neulottavaksi Sirkus -nimisen ohjeen Dropsin Big Merino -langasta.


Ohje on kirjoitettu huomattavasti ohuemmalle langalle, ja siihen olisi kuulunut neuloa raitoja toisella värillä, mutta minun tarkoituksiini sopi paremmin paksu yksivärinen huivi, ja hieman soveltaen tällä ohjeella huivista tuli juuri sopiva. Noudatin ohjetta pääpiirteissään muuten paitsi värityksen suhteen, tosin jossakin kohtaa huomasin, että silmukkamäärät eivät ihan täsmänneet, mutta en pitänyt sen niin tarkkaan väliä. Lopussa sovelsin hieman enemmänkin tein mm. kavennuksia sekä lyhennettyjä kerroksia tiheämpään ja muutenkin neuloin niin, että sain langan riittämään, mutta kulumaan mahdollisimman tarkkaan.


Neuloin huivin 5,5 mm:n pyöröpuikoilla, ihan vaan siksi, että ne ovat paksuimmat puikot, joilla on mielestäni vielä ihan mukava neuloa. Puikkokoko osoittautui aika onnistuneeksi, neuloksesta tuli riittävän tiivistä, mutta kuitenkin pehmeää ja laskeutuvaa. Tähän lopputulokeen pääseminen edellytti kuitenkin neuleen kastelemista ja "kuivattamista". En siis pingottanut tätä huivia ollenkaan, vaan toimin juuri niin kuin neuleiden kanssa ei koskaan saisi eli laitoin sen kuivaustelineelle roikkumaan, niin että keskikohta oli narulla, ja molemmat päät roikkuivat siitä vapaasti alas. Minusta tämä tapa toimi tälle huiville hyvin.


Huivin neulominen oli mielenkiintoista erikoisen muotoilun ansiosta, helppoa ainaoikeaa, johon toivat vaihtelua lyhennetyt kerrokset, lisäykset ja kavennukset. Hyvä, selkeä ja kiva ohje, ja hyvännäköinen toimiva lopputulos. Ainaoikea neulepintakin näyttää minusta tässä huivissa hyvältä, vaikka se ei yleensä kuulu suosikkeihini. Lyhennettyjen kerrosten vuoksi ainaoikeaan neulepintaan tulee sopivasti vaihtelua, jotta se miellyttää minun silmääni.


Valmiin huivin leveys/pituus on noin 160-170 cm ja suurin korkeus/leveys keskellä n.26 cm. Big Merino -lankaa kului tasan 4  kerää eli 200g. Huivista tuli ihana, se asettuu kaulalle hienosti ja pysyy paikallaan tosi hyvin, lisäksi se on ihanan pehmeä ja lämmin. Huivin valmistuttua sää on vaan taas ollut enimmäkseen turhan lämmin tälle huiville ;) mutta eiköhän sekin asia talven mittaan korjaannu :)

6 kommenttia:

 1. Oikein nätti huivi, tosiaankin kiva muotoilu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ingi! Tämä oli kivan erilaisen muotoinen huivi.

   Poista
 2. Kaunis huivi! Minunkin pitäisi aloittaa tuosta kirjasta jonkin huivin neulominen, mutta kun pitää neuloa aina muuta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivikki! Tuossa kirjassa on paljon kivoja huiveja, suosittelen neulomaan jonkun jossain välissä :)

   Poista
 3. Kaunis huivi ja väri on rauhallinen =))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rantapuikko! Tykkään huivista ja väristä tosi paljon, mutta näitä kuvia katsellessa mietin, että olisiko tähän harmauteen pitänyt valita kirkkaampi punainen, kun sen nyt tällä kertaa piti olla punainen ;)

   Poista