lauantai 6. helmikuuta 2016

Vuoden 2015 neuleistani ja suunnitelmia neulevuodelle 2016

Olen miettinyt, mitä haluan tänä vuonna neuloa. Samalla tein yhteenvetoa (ja kuvakollaaseja) viime vuoden neulomuksistani. (Juu, yleensä näitä näkee blogeissa vuodenvaihteen tienoilla, mutta kun ajattelin, että bloggaan ensin kaikki viime vuonna valmistuneet ja sitten teen yhteenvedon vuodesta 2015. No, joo, en vaan ole saanut millään niitä kaikkia viime vuoden valmistuneita blogiin asti).

Viime vuosi oli villasukkavuosi; 72:sta valmistuneesta työstä 30 oli sukkia. Ja vaikka useimmille neulojille se ei ole paljon, minulle se on. Esim. edellisenä vuonna tein noin puolet siitä, ja tänä vuonna en ole tehnyt vielä yksiäkään villasukkia valmiiksi (kahdet on kesken). Viime vuonna käytin paljon paksumpia sukkalankoja (7 veljestä ja Nalle), mutta tänä vuonna yritän tehdä enemmän ohuempia sukkia, sillä olen hamstrannut ohuita sukkalankoja paljon. Ja on myös paljon kaikkia hienoja ohjeita, joita haluan kokeilla.


Sukkien lisäksi neuloin viime vuonna hyvin monipuolisesti kaikenlaista, ja toivon, että sama monipuolisuus jatkuu myös tänä vuonna. Sukkien jälkeen seuraavaksi eniten neuloin sytomyssyjä ja neuletakkeja eli 7 kappaletta kumpiakin. Sytomyssyjä olen tähän mennessä tänä vuonna neulonut 9, ja aion neuloa lisää. En ole varma saanko tehtyä niitä enää enempää Ystävänpäivä- haasteeseen, mutta tavoitteenani on jatkaa niiden neulomista koko vuoden, yksi myssy joka kuukausi.
Käytän neuletakkeja paljon, ja olen erittäin tyytyväinen siihen, että sain viime vuonna niin monta erilaista tarpeellista takkia valmiiksi. Erityisen tyytyväinen ole siihen, että tein niitä erilaisista materiaaleista; pellava, hamppu, alpakkasilkki, bambupuuvilla ja villaisetkin ovat keskenään hyvin erilaisia. Tänä vuonna valmistuu vähintään kaksi neuletakkia, jotka ovat jo neulomisen osalta valmiina, viimeistelyt yms. kiinnityssysteemit on vielä vähän mietintävaiheessa ;) Ennen seuraavan villatakin neulomista sen tarpeellisuutta olisi kyllä syytä pohtia tarkasti ;) Luultavasti muutama villatakki tulee kuitenkin neulottua, langatkin on ostettuna useampaa varten, ja ideoita ja haluttavia malleja riittää vaikka muille jakaa :)


Viime vuoden ainoa villapaita oli veljelleni neulomani Strýta. Tänä vuonna villapaitoja valmistuu enemmän, vähintään 3. Yhden olen jo neulonut isälleni, ja kaksi viime vuonna itselleni aloittamaani aion saada valmiiksi. Enempää ei välttämättä tarvitsisi valmistuakaan ellei sitten joku muu tarvitse villapaitaa.


Viime vuonna neuloin myös 6 huivia, 3pipoa, 3 lapaset, 2 hametta, 2 sormikkaat,  2 kämmekkäät, 2 peittoa, kaulurin, liivin, mekon, tunikan, kännykkäät, säärystimet ja villahousut. Saapa nähdä, mitä kaikkea tänä vuonna valmistuu. Suunnitelmissa on ainakin villalegginssit, hame, mekko ja sormikkaat itselle. Jotain ihan uuttakin olisi kiva kokeilla, eikä ihan kaikkien lankojen tarvitsisi siirtyä lankalaatikoista oman vaatekaapin täytteeksi ;) 

4 kommenttia:

 1. Ihanuuksia viime vuodelta. Sinulla on hyvät suunnnitelmat jo tällekin vuodelle....
  Itselläni ei oikein suunnitelmia tulevalle ole. Tekemisiä sitten saakin useasti miettiä ja tulee tehtyä sitä samaa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näillä suunnitelmilla pääsisi jo aika pitkälle, mutta saa nähdä kuinka suunnitelmat toteutuu :) minun suunnitelmillani, kun on tapana muuttua matkan varrella ;)

   Poista
 2. Hienoja suunnitelmia ja upeita töitä viime vuodelta. Vau.

  VastaaPoista