torstai 26. helmikuuta 2015

Jämälankakaulahuivi

Yhtenä iltana kaipasin jotain ihan superhelppoa ja supernopeasti valmistuvaa neulottavaa, joten valitsin jämälangoistani pehmeitä ja paksuja lankoja (sekä ohuempia moninkertaisina tai yhdessä neulottaviksi) kaulahuiviin. Pohjalangaksi valitsin farkunsinisen Drops Andesin, koska sitä minulla oli jämän lisäksi kokonainen kerä. Yhteensä huiviin kului 171 grammaa lankaa. Raitalankoina oli yksin-, kaksin-, kolmin- ja nelinkertaisina mm. Easya, Cocoonia, Puroa, Nepalia, Big Fabelia, Alpacaa, Fine woolia, ja luultavasti vielä jotain muutakin.


Loin 10 mm:n pyöröpuikoille 15 silmukkaa, ja neuloin aina joka toisen kerroksen kokonaan oikein, ja joka toisen kerroksen alussa ja lopussa 2 oikein, ja muuten 1 nurin, 1 oikein. Huivin alussa ja lopussa neuloin 6 kerrosta pohjavärillä, muuten aina kaksi kerrosta pohjavärillä ja 2 kerrosta raitavärillä. Pituutta huiville tuli reilu kaksi metriä, ja valmista tuli yhdessä illassa.

Tämän huivin inspiroimana neuloin myös hameen paksuista jämälangoistani, eli vielä yksi helmikuussa valmistunut neule on esittelemättä täällä blogissa.

Loppuun vielä muistutus SYNTTÄRIARVONNASTA!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti