lauantai 28. helmikuuta 2015

Lisää raitoja jämälangoista

Jämälankakaulahuiviin lankoja etsiessäni sain idean ja valitsin langat myös hametta varten. Tähän valitsin pohjalangaksi edelliseen hameeseenkin käyttämäni Rintalan tilan Helmi villalangan, nyt neuloin sillä kaksinkertaisena. Raitalangoiksi valitsin erilaisia punasävyisiä jämälankoja, mm. Sandnes Easya ja Alfaa, Drops Andesia ja Pirtin kehräämön kampalankaa, viimeksi mainittu  kaksinkertaisena. Lankaa kului yhteensä 261 grammaa.


Ihanan lämmin, ja muutenkin kiva käyttöhame. Sopii hyvin kevään vaihtelevien säiden lisäksi syksyyn ja talveen, lämmin, mutta ei liian lämmin, ainakaan minulle :)

Näin neuloin: Loin 111 silmukkaa 10 mm:n pyöröpuikoille kolminkertaisella langalla (kaksinkertainen Helmi ja Dropsin Baby merino) ja yhdistin pyöröksi.
Neuloin 1.krs:n oikein, 2.krs:n 1o 1n, viimeinen silmukka oikein, 3.krs:n oikein, 4.krs:n 1n, 1o, viimeinen silmukka nurin.
Jatkoin punaisella langalla 1. ja 2.krs:n mukaan, ja kaksinkertaisella ruskealla langalla 3. ja 4.krs:n mukaan kunnes hameen pituus oli 40 cm. Vaihdoin puikot aina pienempiin 8 krs:n välein (10 -> 9 -> 8 -> 7 -> 6,5 -> 6 -> 5,5 -> 5 -> 4,5) viimeiset noin 5 cm:ä neuloin yksinkertaisella langalla (punainen lanka Pirtin kehräämön kampalankaa). Lopuksi neuloin vielä noin 8 cm:ä 1o 1n joustinneuletta (vuorotellen 4 krstä ruskealla ja 4 krsta punaisella).

Vielä viikko aikaa osallistua arvontaan!


2 kommenttia: