sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Merenneito lumessa

Helmikuu alkoi, mutta vielä on tammikuussa valmistuneita neuleita esittelemättä. Olenkin ollut harvinaisen tuottelias tässä kuussa, ainakin valmistuneiden neuleiden määrän suhteen. Lankaakin on kulunut ihan kivasti, näin niin kuin lankalaihiksen näkökulmasta. Mutta kirjoitan tarkempaa väliraporttia lankalaihiksesta kunhan saan loputkin tammikuussa valmistuneet blogiin asti.


Aloitin näiden villahousujen neulomisen 2.1. Drops Garnstudion nettisivuilta löytämälläni ohjeella ja viimeiset langanpäät päättelin 26.1. Neuloin joustinneuleen 3 mm:n pyöröpuikoilla ja sen jälkeen housut muuten 4 mm:n pyöröpuikoilla. Langaksi valitsin Rintalan luomutilan Iivari Kainuunharmas -langan. Lanka on kolmisäikeistä ja 100 gramman vyyhdillä on noin 230 metriä lankaa (Tex 140 x 3). Ihanaa lankaa, ja tosi mukavaa neulottavaa, mutta jonkun verran siitä sai nyppiä pois roskia. Näihin kului lankaa 390 grammaa.


Neuloin ohjeen mukaan, lukuunottamatta ihan pientä hienosäätöä, jota tein välttyäkseni ylimääräisiltä langan katkaisemisilta, ja haarakiilan reunoista poimin 20 silmukkaa ohjeen 24 sijaan. Ai niin, jatkoin myös lahkeiden kavennuksia kunnes jäljellä oli 44 silmukkaa. Lahkeet neuloin yhtä aikaa yhdellä pitkällä pyöröpuikolla kahdelta kerältä.

Vyötäröllä olisi saanut olla selvästi vähemmän silmukoita, luultavasti joudun pujottelemaan kuminauhaa vyötärölle, jotta housut pysyy käytössä jalassa. Muuten näistä tuli kyllä tosi kivat ja lämpimät, vielä tarvittaisiin pakkasia, että pääsisin näitä kunnolla testaamaan. Mutta lunta ei tarvis enää tulla yhtään lisää!

Haluaisin tehdä toisetkin villahousut, tosin paljon ohuemmasta langasta ja jotain vähän monimutkaisempaa palmikkoa sivuihin. Kun vaan saisinkin aikaiseksi :) Eilen illalla päättelin vielä yksien sukkien langanpäät, ja yksi sytomyssykin olisi valmiina. Palataan asiaan.


2 kommenttia:

  1. Kertakaikkisen upeat! Minullakin on ollut haaveissa villahousujen teko, jotenkin olen vaan ollut jämähtänyt ajatukseen ohuenohuesta langasta ja se ajatus on puuduttanut :D Tällaiset tuhdimmasta langasta tikatut on ihana idea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kadikettu! Minäkin haaveilin pitkään ohuesta langasta tehdyistä villahousuista, ja siirsin aina aloittamista, kun urakka tuntui niin mahdottomalta. Mutta sitten keksin tehdä nämä paksut villikset, ja voin kyllä suositella! Nyt minulla on kyllä tekeillä toiset villikset ohuemmasta langasta, mutta niiden edistyminen on ihan toivottoman hidasta, jospa kuitenkin joskus valmistuisivat nekin ;)

      Poista