perjantai 26. joulukuuta 2014

Vihdoin viimein(en)

Olisi ehkä aika saada vihdoin näitä valmiitakin töitä tänne blogiin asti. Monta työtä on odotellut jo vaikka kuinka kauan valmiina, valokuvatkin on monista otettu jo aikaa sitten, en tosin ole ollut oikein tyytyväinen kuviin, mutta en ole ehtinyt parempiakaan ottaa, joten näillä mennään. Aloitetaan tästä vanhimmasta työstä.

Vihdoin saan esitellyksi viimeisen blogin alussa esittelemistäni keskeneräisistä neuleista valmiina. Onhan se nyt jo jonkin aikaa ollut valmis, vaikka lankojen päätteleminen veikin ihan luvattoman kauan. Kuvissa nappilista on jäänyt hassusti taitoksiin, mutta oikeasti se on ihan hyvä, muutamaa alinta nappia sitä vastoin pitää ehkä hieman siirtää.


Neuloin viime talvena yhden liivin, jonka kaulus tehtiin patenttineuleena. Patenttineule jäi jostain syystä niin sanotusti päälle, neuloin patenttineuleisen pipon, ja aloitin tämän villatakin sekä tämän hameen. Edelleen tykkään neuloa patenttineuletta, ja vaihtelua sen neulomiseen tuli siitä, että hameessa neuloin sitä pyörönä ja villatakissa tasona. Tähän villatakkiin sitä tuli joustinneuleen sijaan helmaan, hihansuihin ja nappilistoihin sekä kaulukseen, muuten neuloin takin sileää oikeaa.


Aloitin tämän villatakin  neulomisen luomalla 213 silmukkaa pyöröpuikoille nro 3,25 mustalla langalla, jolla neuloin 6 kerrosta patenttineuletta, 24 krs limellä, 4krs mustalla, 24 krs lilalla, 4krs patenttineuletta mustalla ja vielä neljä sileää oikeaa. Jatkoin vuorotellen 20 krs:ta limellä ja lilalla, väleissä aina 4 krs mustalla, kunnes pituus oli sopiva eli tässä tapauksessa noin 49 cm.


Jaoin työn etukappaleiksi ja takakappaleeksi, neulomalla ensin 41 silmukkaa oikein päättämällä kahdeksan silmukkaa, neulomalla 115 silmukkaa, päättämällä 8 silmukkaa ja neulomalla 41 silmukkaa. Kädenteiden reunoissa päätin ensin joka toisella kerroksella 3 x 2 silmukkaa ja sitten 3 x 1:n silmukan. Etukappaleiden pääntien reunoissa päätin yhden silmukan päässä reunasta ensin joka toisella kerroksella 3 x 1:n silmukan ja sitten joka neljännellä kerroksella 8 x 1:n silmukan. Takakappaleella jätin 9 krs:ta ennen lopullista pituutta keskimmäiset 41 silmukkaa odottamaan ja neuloin olkapäät erikseen, päätin pääntien reunassa joka toisella krs:lla 3 x 2 silmukkkaa, neuloin olkapäälle ja neuloin olkapääsaumat kiinni. Lopuksi neuloin etukappaleiden ja pääntien reunoihin kauluksen ja nappilistat mustalla langalla patenttineuleena. Sain kauluksen ja nappilistat muotoiltua haluamikseni neulomalla lyhennettyjä kerroksia ensin niskassa ja sitten etukappaleiden alaosissa.


Hihat aloitin 40:llä silmukalla ja neuloin ne sukkapuikoilla. Neuloin patenttineuletta samalla raidotuksella kuin villatakin helmassa, ensimmäisellä sileän neuleen kerroksella lisäsin tasaisin välein 8 silmukkaa. 3:nnen sileän kerroksen alussa ja lopussa lisäsin 1:n silmukan. Jatkoin näitä lisäyksiä joka neljäs kerros 15 kertaa, raidoituksen tein samoin kuin villatakissa. Hihan pituuden ollessa sopiva päätin ensin keskeltä (4.nnen puiko loputa ja 1.n puikon alusta) 8 silmukkaa. Jatkoin neulomista tasona ja päätin kummassakin reunassa joka toisella krs:lla 3 x 2s ja 3 x 1s. Noin 11 cm neulottuani päätin kummassakin reunassa joka toisella krs:lla 7 x 3s ja loput silmukat kerralla.


Neuloin tämän jakun Dropsin Baby Merino langasta, väreinä lime, lila ja musta. Lankaa kului yhteensä noin 490 grammaa, en osaa sanoa minkä verran kutakin väriä kului, mutta etureunojen ja kauluksen patenttineule söi aika paljon mustaa lankaa.

2 kommenttia:

  1. Onnittelut keskeneräisten töiden loppuun saattamisesta. Tässäkin neuleessa on ihana väriyhdistelmä ja mukava malli. Hyvää Uutta Vuotta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olen itsekin tyytyväinen lopputulokseen, vaikka matkan varrella välillä jo epäilin, että tuleeko tästä yhtään mitään. Oikein mukava aloittaa nyt uusi vuosi, kun nämä vanhat keskeneräiset vihdoin valmistuivat. Hyvää Uutta Vuotta sinullekin!

      Poista