tiistai 27. toukokuuta 2014

Ihan omasta päästä

Sain lauantaina aloittamani lakin eilen valmiiksi, siis eiliselle jäi kahden langanpään päättely, muuten se oli valmis jo sunnuntai-iltana.

Sarja huonoja kuvia, on aika vaikea saada onnistuneita kuvia lakista omassa päässä, tai ainakaan minä en osaa :)

















Tämä on ihan omaa designiani, täytyy todeta, että siitä tuli oikeastaan juuri sellainen kuin halusinkin, vaikka olisin voinut tehdä hieman toisenlaisenkin. Minulla oli alussa melko epämääräinen ajatus siitä, millaien lakin haluaisin, ja sitten aloin vain tehdä sitä ja suunnittelin lisää tehdessäni. Hieman paremmin suunnittelemalla heti alusta alkaen olisin ehkä välttynyt purkamiselta, mutta pääasia, että toisella kerralla onnistui.

Tämä on tälläinen lippalakkityyppinen, sen verran väljä, että poninhäntäsykerönutturani mahtuu tarvittaessa lakin sisään. Lippa on pieni ja hieman aaltoileva. Reunus ja lippa on virkattu, lakkiosa neulottu. Lanka on Lanaknitsin allhemp3, joka on 100 % hamppua. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun neuloin hamppulangasta, ja vaikka se on melko kovaa ja joustamatonta, ihastuin tähän lankaan. Mielestäni tämä lanka oli täydellistä juuri tämäntyyppiseen lakkiin. Ja nyt ajatuksissa olisi tehdä jonkinnäköinen "lierihattu" tästä langasta. Saa nähdä eteneekö ajatus koskaan teoiksi. Lankaa kului lähes tasan yksi 50g:n vyyhti. Lakin paino on 46g ja jäljelle jäänyt lankanöttönen painaa 1-2 grammaa. Käytin 3:n virkkuukoukkua ja 3,5:n pyöröpuikkoja sekä lopussan 3:n sukkapuikkoja.

Ja ylimalkainen ohje itselle muistiin: Aloitin siis virkkaamalla ketjusilmukoita sen verran, että ne ketjuksi yhdistettynä riittivät väljästi pääni ympäri. Virkkasin kai kolme kerrosta kiinteitä silmukoita, ja sitten jatkoin neuloen, poimin joka toisesta kiinteästäsilmukasta yhden ja joka toisesta silmukasta kaksi silmukkaa. Neuloin sileää neuletta suorana putkena tarpeeksi pitkään. Päälaen kavennukset tein nopeaan tahtiin, ensimmäisellä kerroksella neuloin yhdeksän silmukan välein kaksi silmukkaa yhteen, seuraavalla kerroksella kahdeksan silmukan välein jne. Lopuksi virkkasiin lipan edestakaisin (kääntyen joka kerroksella aina muutaman silmukan aikaisemmin takaisin) keskelle eteen, ensimmäisellä kerroksella neuloin aina kaksi kiinteää silmukkaa jokaiseen kiinteään silmukkaan ja viimeistelin reunan koko matkalta kiintein ketjusilmukoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti