perjantai 8. toukokuuta 2015

Toukokuun sukat

Olen ollut viime aikoina hieman saamaton bloggaamisen suhteen. Neulonut olen kuitenkin, ja jopa saanut valmistakin aikaiseksi. Sukkakalenterin toukokuun sukat eli Holey butterflies valmistuivat vappuviikonloppuna parissa illassa. Mutta niiden kuvaamisen sain aikaiseksi vasta tänään. Ja näistäkin kuvista tuli vähän mitä sattuu, enkä saanut kaunsista kuviota kovin selvästi esille. Koska tämä kaunis pitsimalli oli kalenterissa sopivasti toukokuun mallina päätin neuloa sukat mummulleni äitienpäivälahjaksi. Neuloin aivan ohjeen mukaan (paitsi, että tein vahvistamattoman kantapään), mutta Nalle -langasta 7 veljeksen sijaan, jotta sain mummun jalkaan sopivat sukat.


Niina Laitisen ohje oli tälläkin kertaa todella hyvä; selkeä, mielenkiintoinen, mutta riittävän helppo. Tämä pitsimallin oppi nopeasti ulkoa ja siinä oli sopivasti mielenkiintoista tekemistä, joten sukat valmistuivat nopeasti. Langaksi valitsin siis Nallen, koska sillä tavalla sain sukista juuri sopivat numeron 36 jalkoihin ilman ohjeen muokkaamista. Lankaa kului 66 grammaa. Varret neuloin 3 mm:n puisilla sukkapuikoilla ja jalkaterät 2,75 millisillä.


Mummu saa sukkansa sunnuntaina, mutta hänellä ei ole pääsyä nettiin, joten voin huoletta esitellä nämä täällä näin etukäteen. Tai olisin voinut esitellä jo aiemmin, mikäli olisin saanut aikaiseksi ;) Tälläkin viikolla valmistui kahden illan neule; kämmekkäät, mutta saa nähdä milloin saan aikaseksi otettua niistä kuvat. Villatakit ovat edelleen ilman nappeja, en löytänyt kotoa sopivia, enkä ole ehtinyt kauppaan ja netistä tilaaminen tuntui vähän hankalalta. Tänään sitten vihdoin kuitenkin tilasin ne, mutta edelleen epäilyttää, että jos tulikin tilattua epäsopivat.

4 kommenttia:

  1. Kauniit sukat, veikkaan että mummusi on tosi iloinen nämä saadessaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saturnina! Oli kyllä mummulle mieleinen lahja :)

      Poista