maanantai 26. joulukuuta 2016

Neulotut housut


Joskus jo kauan sitten sain ajatuksen housujen neulomisesta itselleni, mutta koska sopivia valmiita ohjeita ei tuntunut löytyvän mistään, enkä oikein tiennyt mistä langasta ne tekisin jne. jäi asia pitkäksi aikaa vain ajatuksen tasolle. Kesällä päätin kuitenkin vihdoin kokeilla kuinka Dropsin Paris Recycled denim-lanka taipuisi housuiksi.


Mitään ohjetta minulla ei näihin siis ollut, soveltelin aikaisemmin neulomistani villahousuista oppimiani asioita, ja yritin sovittaa neulomusta päälleni tarpeen mukaan. Neulomisen aloitin vyötäröltä 135 silmukalla kierrettyä joustinneuletta neuloen ja tasona 4 mm:n pyöröpuikoilla. Joustimen jälkeen vaihdoin puikot 5 millisiin. Taakse tein korotuksen lyhennetyilla kerroksilla ja silmukoita lisäsin sekä takana että sivuissa ja yhdistettyäni neuleen pyöröksi myös edessä. Lahkeiden erottamisen jälkeen kavensin takaosien "ylimääräiset" silmukat pois joka (vai joka toisella?) kerroksella. Lahkeisiin tein myös kavennuksia tasaisin välein "sisäsaumaan". Lahkeet päättelin kapealla i-cord-reunuksella.


Sain nämä siis neulottua (ja langanpäätkin pääteltyä) jo kesällä, ja aloitin heti seuraavien neulomisen (ne eivät ole vieläkään valmiit, tasku ja viimeistelyt puuttuu). Jossain vaiheessa sain sitten napitkin paikalleen, mutta koska housut ovat aika painavat (olisi kannattanut tehdä ohuemmat tai ainakin kevyemmästä langasta), tuntui siltä kuin ne putoaisivat päältä, vaikka eivät ne nyt ihan oikeasti putoa, mutta "roikkuivat" häiritsevästi. Päätin ommella vyötärölle sisäpuolelle nauhan napakoittamaan ja jämäköittämään sitä, mutta, no, en vaan meinannut millään saada aikaiseksi tehdä sitä. Vaikka tulihan sekin sitten tehtyä jo marraskuun alussa (vai lokakuun lopussa?) eli sain nämä esiteltyä valmiina ensimmäisessä videoblogini jaksossa. Näiden kuvaamisesta ei vaan tullut yhtään mitään, kun valoa ei koskaan ole tuntunut olevan tarpeeksi, kun olisin muistanut asian ja kuvaaminen olisi ollut muuten mahdollista. Mutta koska ongelmat kuvausolosuhteiden kanssa tuntuvat jatkuvan (ja flunssakin on häirinnyt) enkä ole vielä saanut kuvia joululahjaneuleista tai muistakaan viimeksi valmistuneista, päätin kuitenkin nyt vihdoin kirjoittaa tämän postauksen näistä housuista näiden onnettomien pimeiden kuvien kera.

 
Lankaa kului yhteensä 647g, pääasiassa siis Dropsin Paris Recycledia, mutta etutaskujen taskupussit neuloin BC Garnin Alballa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti