sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Kauluri veljelle ja virkattuja kukkia

Lupasin neuloa veljelleni kaulurin, kun hän valitti, että niska jäätyy, vaikka villapaita muuten olikin lämmin. Ja neuloinkin tämän jo tammikuussa, mutta sen kuvaaminen unohtui. Tämä on neulottu samalla Hugo- kaulurin ohjeella kuin millä neuloin isällekin. Ohje löytyy ilmaiseksi Ullasta, täältä. Hyvä, yksinkertainen peruskauluriohje, joka oli yllättävän kiva toiseen kertaankin neulottuna ;) Lanka tässäkin Dropsin Baby Merinoa (vaaleanharmaa 22), ja puikot 2,75 mm:n paksuiset 40 cm:n pyöröt.


Tämä oli myös JyJy-työ nro 3, kauluri, aloitettu 30.12.valmis 22.1. langanmenekki 80g.

Peittoprojektin myötä innostuin virkkaamisesta enemmänkin. Olin niin innoissani, kun sain ne ensimmäisen vihjeen 5 neliötä valmiiksi, eivätkä käteni kipeytyneetkään kovin paljon, että päädyin Dropsin sivuille selailemaan virkkausohjeita. Ja seuraavaa vihjettä odotellessa olen virkannut muutaman pikkuisen kukkasen, tällä ohjeella. Löysin monia muitakin ihania kukkaohjeita, mutta hiljaa hyvä tulee, ehkä myöhemmin teen jotain toisia kukkia.


Suurin osa kukista on virkattu 2,5 mm:n koukulla, pari pienintä 1,5:lla (jos jatkan tätä virkkaamista enemmänkin, täytyy hankkia lisää koukkuja, nyt mentiin äidiltä ja mummilta perityillä, jotka satuin löytämään). Langat on erilaisia (puuvilla)jämiä. Ja kukat ovat tosiaan pieniä; suurimman halkaisija n.4,5cm ja pienimpien n. 2,5 cm, lankaa näihin 15 kukkaan kului yhteensä 10g. Kukkien keskustoihin riitti alle puolen metrin langanpätkät, terälehtiin meni vähän enemmän. Minulla on monia eri suunnitelmia kukkien varalle, mutta toistaiseksi nämä saavat jäädä odottamaan, saanko tehtyä niitä lisää. Jätin loppulanganpäät päättelemättä, koska ajattelin hyödyntää niitä kukkien kiinnittämisessä paikoilleen sitten joskus.

2 kommenttia:

 1. Käytännöllinen kauluri.
  Hyvältä näyttää kukkapeiton alku. Mielenkiinnolla odotan lopputulosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvituulia :) Nimenomaan käytännöllinen :) Minäkin odotan mielenkiinnolla peittoprojektin lopputulosta, saattaa kyllä hyvinkin olla, ettei siitä lopulta tulekaan peittoa, vaan jotain ihan muuta, mutta aika näyttää, kuinka käy :)

   Poista