perjantai 1. huhtikuuta 2016

Kevätkalenterisukat

Kevätkalenterisukat valmistuivat eilen. Minun sukkanihan ovat siis valmiita, kun langanpäät on päätelty, ehkä näitä olisi voinut vähän höyryttää tai jotain, mutta tuskin viitsin. Mutta kyllä nuo kuviot oikeasti erottuvat paljon paremmin ja pinta näyttää paljon tasaisemmalta kuin tuossa kuvassa. Pia Tuononen julkaisi siis blogissaan 19.-31.3. päivittäin pätkän ohjetta, ja viimeinen osa eli kärkikavennus oli vuorossa eilen.


Tällä kerralla päätin neuloa täysin ohjeen mukaan, enkä sävellellä omiani, kuten minulla on tapana ;) Toivoin kuitenkin saavani aikaseksi hieman ohjeen mukaista pienemmät sukat, joten neuloin 3mm:n puikoilla, vaikka yleensä olen kirjoneuletta 7veikasta neuloessani käyttänyt 4:n tai 3,5:n puikkoja. Taisin onnistua sekä ohjeen noudattamisessa että koon suhteen. Sukista tuli noin 37 kokoa. Omiin jalkoihini leveyttä on hieman liikaa, mutta uskoisin, että sopivat hyvin saajalleen. Grafiitinharmaata 7 veikkaa ja marjapuuronpunaista Pirtin kehräämön sukkalankaa näihin kului yhteensä 90g.

6 kommenttia:

 1. Kivat sukat! On mielenkiintoista seurata, millaisia sukkia saimme aikaan samoilla ohjeilla. No värithän ne pääasiassa ratkaisevat tällaisissa sukissa. Sama "vika" muuten täälläkin, että tulee melkein aina tehtyä omia muunnelmia ohjeisiin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Matleena! Jännästi ne näyttää tosi erilaisilta eri väreillä tehtyinä, osa näiden mysteerineulontojen viehätystä (sen innostuneen vihjeiden odottelun lisäksi) on minun mielesyäni nähdä miten monenlaisia sukkia samalla ohjeella on saatu aikaiseksi :) Ohjeiden soveltamiskykyhän on sinänsä ihan hyvä taito, mutta välillä olisi ihan hyvä pysyä ohjeessa ;)

   Poista
 2. Ihanat. Omani odottavat vielä parin päivän osuutta. Tänään varmasti saan ne valmiiksi =))

  VastaaPoista
 3. Täältäkin löytyi kauniit versiot näistä sukista. Minä en malttanut taaskaan olla säveltämättä omiani, tein tiimalasikantapään ja nauhakavennuksen kärkeen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivikki! Kantapään ja kärkikavennukset minäkin olisin varmaan tehnyt "omalla tavallani" ellen olisi nimenomaisesti päättänyt noudattaa ohjetta tällä kertaa ;) mutta välillä on kiva kokeilla uutta, ja sekä kantapää että kärkikavennukset olivat tässä ohjeessa pikkuisen erilaiset, joten oli ihan kiva tehdä ohjeen mukaan, vaikka tuskin teen uudestaan samanlaisia ;)

   Poista