torstai 6. maaliskuuta 2014

Vaihtelun vuoksi

Oikeastaan olin yllättynyt, ettei keskeneräisiä neuleita ollutkaan tuon enempää. Aloitan uusia töitä usein siksi, että juuri aloitettu työ on pieni ja helppo kuljettaa mukana laukussa. Sitten tietysti tarvitsen erilaisia töitä erilaisia mielentiloja ja tilanteita varten. Välillä neulomisen pitää olla hyvin yksinkertaista ja helppoa ja toisinaan taas kaipaan haasteita. Neulon mielelläni myös vaihtelevasti eri paksuisista langoista, vaikka mieluiten taidan neuloa hieman ohutta sukkalankaa paksummista langoista, kovin paksuista langoista en kuitenkaan neulo kovin mielelläni. Ihania pitsihuiveja on ilo neuloa hyvinkin ohuista langoista.

Tietysti sitten välillä täytyy neuloa tarpeeseen esimerkiksi pipo tai lahjaksi vaikkapa sukat, jolloin muut työt saavat odottaa. Neulon useimmiten ilman ohjetta, enkä tee mallitilkkuja, joten välillä täytyy jättää työ kesken ja miettiä kuinka työtä voi jatkaa niin, että ei tarvitse mieluiten purkaa ollenkaan tai ainakin mahdollisimman vähän ja neuleesta tulee kuitenkin onnistunut. Niin ja miettimistauollahan täytyy siis neuloa jotain muuta työtä.

Ja tietenkin pääni pursuaa koko ajan uusia ideoita, joita olisi kiva päästä toteuttamaan heti.

Yleensä lukuisat keskeneräiset työni etenevät kuitenkin hitaasti, mutta varmasti, kunnes tulee aika ommella kappaleita yhteen, päätellä langanpäitä tai viimeistellä työ. Minun töissäni ei edes yleensä ole montaa saumaa, kun neulon melkein kaiken ilman saumoja yhtenä kappaleena. Muistuipa tässä nyt mieleeni, että keskeneräisten listalta jäi puuttumaan kaksi villatakkia, joista puuttuu napit. Kumpikin villatakki on jo ollut käytössäkin ilman nappeja. Jospa nyt kuitenkin menisin ja etsisin ne villatakit ja ompelisin ne napit paikalleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti