maanantai 28. heinäkuuta 2014

Keräsiä

Sininen bourettesilkistä neulomani mekko on edistynyt niin hyvin, että lanka loppui. Tai onneksi ei sentään, lankavarastossani oli samaa lankaa vielä yksi vyyhti. Mutta se siis oli vielä vyyhtinä, joka piti saada keräksi. Samalla sitten keräsin muutaman muunkin langan, kun kerran otin kerinpuut ja kerijälaitteen esille. Oli vaan vaikea valita, mitkä vyyhdeistäni kerisin, kun vyyhdit on paljon kauniimpia kuin nuo kerät. Onhan se kuitenkin paljon järkevämpää keriä samalla useampi, kun minulla noita vyyhtejä kaapissa riittää.

Päätin varmuuden vuoksi keriä myös tummemman sinisen vyyhdin tuota samaa silkkilankaa, jos mekkolanka oikeasti loppuu kesken, niin helman alaosan voin sitten neuloa tuolla langalla. Lisäksi kerin mm. viimeksi ostamiani silkkilankoja ja kauan sitten hankkimiani hamppulankoja, jospa saisin pian aloitettua puseron silkistä ja villatakin hampusta. Voi vaan olla, että kesä on ohi ennen kuin pääsen niin pitkälle, mutta aina voi suunnitella.

Vyyhdinpuut ja kerijälaitteen ostin viime keväänä/kesänä, kun huomasin omistavani aika monta huivilankavyyhtiä (100g = n 800m) ja niiden kerimiseen käsin meni niiiin paljon aikaa, jonka käytän mieluummin neulomiseen. Käsin kerimällä saisin kyllä kauniimpia keriä, mutta kun nämä valmistuvat ainakin sata kertaa nopeammin ja toimivat hyvin, niin onko sillä sitten väliä, etteivät ole niin kauniita.


Neulonut siis olen (lähinnä sitä sinistä mekkoa), mutta mitään en ole valmiiksi saanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti